Габриел: Приех мандата с чувство на отговорност. Денков: Съставът на кабинета е неприемлив!

https://svobodnoslovo.eu/politika/gabriel-prieh-mandata-s-chuvstvo-na-otgovornost-denkov-sastavat-na-kabineta-e-nepriemliv/129666 SvobodnoSlovo.eu
Габриел: Приех мандата с чувство на отговорност. Денков: Съставът на кабинета е неприемлив!

Николай Денков и Мария Габриел дадоха изявление след разговора си с президента Радев.

"Поемам с чувство на отговорност номинацията, защото България има нужда от стабилност. Точно заради това сме дошли заедно, защото бяхме помолени от ПП-ДБ да имаме още малко време да финализираме преговорите. Споразумението и  съставът на кабинета вървят в пакет.
Моля ви да ни дадете още малко време, 7 дни е срок, който не приемам", каза Мария Габриел пред медиите.

"Нямаме различия по отношение на приоритетите за страната. Те са свързани с реформите в съдебната система, борбата с корупцията и регулаторите. Всичко това върви ръка за ръка. Това нещо трябва да бъде изговорено в максимално кратък срок. 7 дни е срок, който не приемам. Трябва да направим всичко в максимално кратко време", подчерта Габриел.

Ясно е , че в пакет трябва да вървят споразумението и съставът на кабинета, но обявеният тази сутрин  проекто-състав на кабинета  е неприемлив за нас, отговори Николай Денков.


 

 

"До вчера нямахме яснота ще бъде ли подписано споразумението или не. Имаме съгласие, че това споразумение вече ще бъде подписано, ако трябва ще доуточним още текстовете. Ще погледнем и състава на МС. Трябва да бъде подписано всичко заедно. Сутринта ни представиха състав на кабинет, той обаче е неприемлив за нас и ще бъде коментиран", изтъкна премиерът в оставка. 

https://epicenter.bg/

4 Коментара

Баба Злата

преди 1 месец

Не виждам сапуненият мехур от какво недоволства - нали са го предложили за министър по европейските въпроси?! (Той явно вече не може да работи друго освен министър.) Вярвам силно, че оттук нататък, с присъщата му твърдост, самостоятелно мислене, патриотизъм и обаятелност ще отстоява независимостта на България. Бъзикам се! Искаше да пътува - ще му плащаме да пътува. А ние, които търпим този пътуващ цирк с неговата крадлива и некадърна трупа и си траем, за пореден път доказваме, че сме малък, но много прост народ.

Коментирай

Пепи

преди 1 месец

Едва ли има и един човек в тази държава, който не е наясно какво ще стане след 7 дни, колкото и да втълпяват на народа, че е тъп и прост. Истината е една, никой не вярва в т.н. добри намерения и евроатлантически ценности, в името на които трябва да ги търпим.

Коментирай

Констанца

преди 1 месец

Докъде стигнахме - България, тази велика през Средните векове държава, днес да се управлява от клоуни, които нехаят за мнението на народа, чиито пари харчат и крадат на поразия. Срам, срам, срам!!!

Коментирай

Нееееееее

преди 1 месец

Маро Хаджидимовска, ако имаше отговорност нямаше да участваш в сглобки и да разпределяш баницата, а лекинко щеше да си стокираш в следващото държавно апартаментче. Защото и ти, и всички перкулясали псевдополитици искате само едно - да крадете до премала от нещастния български народ и да трупате богатства в личните си сметки. Да знаеш, че ковчезите нямат джобове.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.