Ген. Атанасов обеща импийчмънт на президента Радев заради изказването му в Брюксел

https://svobodnoslovo.eu/politika/gen-atanasov-obeshta-impiychmant-na-prezidenta-radev-zaradi-izkazvaneto-mu-v-bryuksel/52160 SvobodnoSlovo.eu
Ген. Атанасов обеща импийчмънт на президента Радев заради изказването му в Брюксел

Само преди месец имахте възможност Радев да не управлява, пред ДБ седеше един много прост въпрос - готови ли сте да управлявате с ГЕРБ и ДПС?, отвърна му пък Тома Биков от ГЕРБ

Разговори за импийчмънт на президента Румен Радев ще започне в следващия парламент съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

Причината - изказването на държавния глава в Брюксел, че България повече не трябва да помага с оръжие на Украйна, въпреки решението на парламента, но и идеята му страната ни да наложи вето, ако ЕК реши да наложи нови санкции на Русия в областта на ядрената енергетика.

Радев сега обяснява в Брюксел как щял да наложи вето, кой ни докара до това положение да сме вързани с двата крака за Русия? Темата с атомната енергетика е сложна, възможно е като страна да сме в състояние, че наистина да зависим от Русия, не съм експерт. Но мен ме впечатли друго, което каза господин президентът - дали няма основание да му се потърси импийчмънт, ще работя в следващия парламент да изясним това, каза Атанасов пред БНТ.

А помолен да уточни дали наистина ще отвори темата за импийчмънт на президента, каза: Ма, разбира се. И ще ви кажа защо - едното (от изказванията на Радев - бел. ред.) беше за ядрената енергетика, а от друга страна НС със 173 гласа взе решение за оказване на военно-техническа помощ на Украйна във войната с Русия, а президентът сега излезе и каза, че назначеното от него правителство трябва да прекрати тази дейност.

Днес съм направил консултации, но тук има основание да бъде обсъдено дали не се нарушава конституцията с това, че г-н президентът и неговото служебно правителство се поставят над парламента. Висшият орган на държавна власт е Народното събрание, настоя той.

Само преди месец имахте възможност Радев да не управлява, пред ДБ седеше един много прост въпрос - готови ли сте да управлявате с ГЕРБ и ДПС?, отвърна му пък Тома Биков от ГЕРБ.

Като си решите проблемите с корупцията.., подхвана Атанасов.

Аз нямам проблем с корупцията, прекъсна го Биков.

Съдебната система е чадър върху вашата политическа сила, отвърна Атанасов.

epicenter.bg

10 Коментара

Червената шапчица

преди 1 година

Аз предлагам генерал Атанас Атанасов да го повишим в чин гном. За целта да му откъснем топките и да му ги сложим отзад. Тома Биков го очаква същото. Журналистът Бойко Василев от БНТ е тотал щета – мазен и скъсан капут. Кой идиот назначи на работа в БНТ журналистката Йоана Левиева Сойер?

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Украинските военни почти не разполагат с боеприпаси, заяви пред Bloomberg Игор Жовква, заместник-ръководител на кабинета на Володимир Зеленски. "В момента разполагаме с почти нулеви боеприпаси", каза той.

Коментирай

Bad Face

преди 1 година

Този гнусен комунист се взима много на сериозно! Някакъв пуцажия завършил полувисшо училище за железничари и рабфак, по нагаждачество станал "генерал" и си го присвоил за първо име. Смешен ми е, дори жалък.

Коментирай

Динков

преди 1 година

На мен ми хареса предложението на Червената шапчица относно генерала. Ако може някои допълнения и изменения... 1. Партизанското име на генерала и сега е "Гном", така че можем да влезем в нарушение на устава на партизанското, пардон продайбългериенското движение, да не се оповестяват публично прякорите. 2 . Няма как да му откъснем топките, защото той е лишен от такива по рождение. По-добре да му откъснем пикалото и като го заврем отзад, ще му дадем възможност за едновременно освобождаване на организма му от руско влияние.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

САЩ свалиха неизвестен обект над Аляска.---- Тия, май взеха много да ни баламосват. Някаква параноя ги е обзела.

Коментирай

Босилсковски

преди 1 година

Гномът обещал??? Като знаем колко си държи на обещанията, Радев няма причина за безпокойство.

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Тоя тип не заслужава никакъв коментар, никакъв.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.