Георги Марков: Претенциите на Херо Мустафа към прокуратурата са доказателство, че сме колония!

https://svobodnoslovo.eu/politika/georgi-markov-pretenciite-na-hero-mustafa-kam-prokuraturata-sa-dokazatelstvo-che-sme-koloniya/44134 SvobodnoSlovo.eu
Георги Марков: Претенциите на Херо Мустафа към прокуратурата са доказателство, че сме колония!

Бруталната намеса на отиващия си американски посланик Херо Мустафа във вътрешните работи на страната породи стотици от коментари в социалните мрежи. Мадам Мустафа се набърка отново в родната политика и заговори за пореден път по любимата тема на "Демократична България“ и кръга "Капитал" - съдебната реформа.

Според нея тя била необходима и главната прокуратура трябвало да се реформира. Посочи и някакви закони от 2009 г., както и назидателните съвети на Венецианската комисия в тази насока. Мустафа отиде и по-далече, заявявайки, че българската армия не била модернизирана в нито един аспект - нито в сухопътния, нито във военноморския, нито във ВВС. Но тя отрече и да е изиграла каквато и да е роля и да е оказвала натиск върху избора да се купят общо 16 самолета Ф-16.

Ето как коментира темата конституционалистът Георги Марков:

- Господин Марков, как ще коментирате претенциите на Херо Мустафа към съдебната власт и в частност - прокуратурата, заявени в телевизионно интервю?

- Като поредно доказателство, че сме колония на ляво-либералната радикална марксистка клика, управляваща Америка. Великият президент Тръмп така я нарича.

Не е работа на чужд посланик да се бърка във вътрешните ни работи, и то публично, както и да коментира съдебната власт в България, която по Конституция е независима, не само от другите власти, но и от чуждите държави. Това не си е позволявал Съветският посланик по времето на комунизма.

Още повече, че огромна част от прокурорите в САЩ се избират от Сорос и това България не трябва да допусне.

- Как така от Сорос?

- И децата в Америка знаят, че той е кадровикът. Всеки може да прочете статията на Сорос в Wall Street Journal от август миналата година, малко след рождения му ден. В нея той признава, че много години от живота са му минали в реформа на американското наказателно правосъдие. СОРОС ПУБЛИЧНО СЕ ЗАРИЧА, ЧЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА УЧАСТВА В ИЗБОРА НА ПРОКУРОРИ В САЩ И ИСКА ТЕ ДА СА ПРОГРЕСИСТИ. С ДРУГИ ДУМИ-КОМУНИСТИ.

В Далас на 4 август 2022 на форума на Републиканците Орбан нарече неолибералите-прогресисти чисто и просто "комунисти с диплома".

- Кое подтиква Сорос към намеса в американската прокуратура?

- Ами същото, което го тласка да финансира Демократическата партия и 253 медийни групировки по света според Fox News. В конкретния случай той се възмущава в статията, че от 5 обвиняеми в САЩ, 4 са цветнокожи. Явно иска да е обратното. Сорос не харесва белия хетерогенен мъж, особено като е християнин.

Между другото той сложи Кьовеши в Румъния и тя разстрои политическия живот на страната. Поради злоупотреба с власт Конституционният съд на Румъния я свали и Брюксел я приюти. Но сега мълчи. И за зловещата корупция в Европарламента, и за закупените по съмнителен начин ваксини от Урсула.

Прочее, Америка в момента не може да ни бъде еталон за върховенство на правото. Особено след като Мъск публикува факта, че ФБР е цензурирало в Туитър президента на Америка Тръмп, а сегашният Байдън и синът му подлежат на разследване за незаконни сделки в Украйна и Китай. Да не говорим за бума на престъпност. Маса народ според Fox News бяга от Ню Йорк от миграцията на ножа в Тексас и Флорида, където управляват републиканци.

- Като юрист с десетилетна практика и като конституционен съдия, какво бихте казали - нуждаем ли се от съдебна реформа?

- България не се нуждае от съдебна реформа, а от отстраняването на Христо Иванов от нея. Първо, той е кръгла правна нула - адвокат с неплатени адвокатски такси. Той една искова молба не е написал, един нотариален акт. Второ, това комунистическо отроче е шеф на Института за правни инициативи, финансиран от американските СОРОСОИДИ и целта му е да сложи на християнска България прокурор-прогресист като Кьовеши. Ето, лани 30 прокурора на Сорос се подписаха срещу решението на Върховния съд на САЩ за абортите, а Сорос публично ги посъветва да не го изпълняват.

- Наистина ли е недосегаем главният прокурор Гешев?

- Има нарочно решение на КС. Гешев е досегаем и още как. Всеки прокурор казва, КС може да го разследва, ако, не дай боже, извърши престъпление. Решението е подписано и от председателя на КС, който е професор по наказателен процес и бивш главен прокурор.

Душа не й остана на тази съдебна власт случайни хора да се упражняват върху нея, да се откриват и закриват съдилища, НПО на Сорос под формата на съдийски сдружения да я политизират. Доживяхме нулеви юристи и секретарите им да седнат в стола на министър на правосъдието, в който стояха светила в правото като Петър Корнажев и Васко Гоцев. Америка за България натресе Бойкикев на Росен Плевнелиев, а той по наследство го набута на Борисов. И моят приятел Бойко като премиер отиде в парламента от група на група да промени Конституцията, за да разделим ВСС на прокурорска и съдебна колегия, а парламентарната квота да се избира с 2/3. И Бойко успя без министъра. Журналисти питат къде е Иванов, нали е министър. И наш Бойко вика: "Не го взех, ще ми го смачкат". Смачкан министър ще прави днес съдебна реформа.

Всъщност радикална реформа на прокуратурата може да прави само ВНС според Тълкувателно решение 3/2003 на КС. Далече сме от ВНС с тези партии.

- Призовахте за избори до дупка, накъде вървим след предстоящите?

- След априлските предсрочни ни чакат нови - наесен с песен, 2 в 1 с местните. Така ще е докато 1/2 от депутатите не се избират мажоритарно. Докато не вдигнем бариерата за влизане на коалиции на 10% и не отмени и изцяло машинното гласуване.

- Как гледате на Кирчовците като спасители на Украйна?

- Желая им от спасители да станат освободители на клета Украйна. Да взимат под ръка и Макрон, Шолц и Рюте, видя се, че санкциите не работят. След като изданието на Сорос "Ди Велт" разкри, че България въоръжава Украйна, има реална опасност някоя ракета да ни остави без военен завод някоя нощ. Докато събудят Байдън, ще е останало само пепел... Аз съм единственият депутат, искал от парламентарната трибуна импийчмънт на Радев. Но считам, че неговата позиция за войната е правилна.

pogled.info

7 Коментара

Боги

преди 1 година

Кой ще ходи на молитвена закуска в щатите след Цвъки с особената форма на главата? Познахте - Гешев. Това означава, че той също е поставен от изчадието соросово на поста "главен прокурор".

Коментирай

Ивайло Петров

преди 1 година

"Сорос не харесва белия хетерогенен мъж, особено като е християнин. Той се възмущава, че от 5 обвиняеми в САЩ, 4 са цветнокожи. Явно иска да е обратното." -------------------- Дойдохме си на думата!

Коментирай

Нило

преди 1 година

Този доносник вече си признава че е комунист и руска пионка

Коментирай

Нило

преди 1 година

Георги Марков си го държат на каишка с това че е психопат

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.