Георги Попов от “Български глас” разби холандците и сглобката за Шенген. Всичко е за пари!

https://svobodnoslovo.eu/politika/georgi-popov-ot-balgarski-glas-razbi-holandcite-i-sglobkata-za-shengen-vsichko-e-za-pari/116611 SvobodnoSlovo.eu
Георги Попов от “Български глас” разби холандците и сглобката за Шенген. Всичко е за пари!

Република България за пореден път получи публично шамар от Кралство Холандия, която твърдо заяви, че няма да ни допусне в Шенген, въпреки речта на Урсула фон дер Лайен в наша подкрепа. Ако не беше унизително, щеше да бъде смешно, че управляващите от „Продължаваме промяната" така уверено говориха в неотдавна изтеклите записи, че са се разбрали с “Урсула” да ни пусне в Шенген. Кирил Петков навярно не знае, че решението за Шенген не е на Европейската комисия, а на Европейския съвет; че няма значение с кой чиновник си се договорил в Брюксел, ако не те уважават правителствата в европейските столици. Решенията се взимат само от суверенните държави, а България не разговаря с тях - вместо това се крие под полите на германската гинеколожка.

Докога ще пазим позорно мълчание пред обидите, които ни се нанасят от холандската държава и на какво се надяваме, на съжаление ли? Цяла Европа знае, че причината Холандия да възпира България от Шенген няма нищо общо с върховенството на правото и съдебната система, а става дума за “ценни” товари, които се конкурират на европейските пазари между Капитан Андреево и пристанището в Амстердам. Знае го и американската служба за борба на наркотрафика, която е публикувала отдавна какво знае за лабораториите в Холандия. Как може тази държава и нейният премиер в оставка да държат на България назидателен тон, да ни говорят за право и правосъдие, когато всички знаят за какво всъщност става въпрос? Ако България се защити като изостри тона си срещу Холандия, понастоящем ще получим разбиране от повечето европейски страни. Но ако не сме в състояние поне да повишим глас, ще получим само презрение и утре ще бъдем пренебрегнати по друг повод от някоя друга държава.

Унгария на Орбан отдавна разбра, че уважението в Европа не се заслужава с послушание, както е прието у нас - Будапеща не се поколебава да блокира дори решенията за украинската помощ, когато нейните искания по други въпроси не са удовлетворени. Политиците от ПП-ДБ с тяхното американско и европейско образование, с тяхното глобално самочувствие, ще имат ли силата да блокират някое важно решение в Европейския съвет докато не бъде пусната България в Шенген?

Същите политици заявяват на българските граждани, че не може да се проведе в никой случай референдум за еврозоната, тъй като еврото е вписано в европейските договори, които ние сме ратифицирали. А нима Шенгенското пространство не е също част от европейските договори? Значи може България да бъде държана извън Шенген, въпреки че покрива критериите от 2011 г. насам, а в еврозоната ще ни набутат зорлем, дори и да не ги покриваме?

Ние от ПП „Български гласъ“ много ясно ще формулираме какво е решението в тази ситуация, което да защити достойнството на страната ни. България трябва да постави условие, че няма да влезе в еврозоната (която очевидно се нуждае от нас повече, отколкото ние от нея), докато не бъде допусната в Шенген. Натискът върху Холандия от другите държави ще се засили само ако бъдат застрашени общоевропейски интереси.

България трябва да заяви себе си като пълноправен член на Съюза и да заслужи уважението на своите партньори. Българският народ вкара днешните управляващи в политиката, защото смяташе, че те ще имат международно самочувствие. Ако не разполагат с такова, то те ще загубят доверието на българските граждани.

4 Коментара

Боги

преди 1 седмица

Брей, какво условие сте измислили.)) България НЕ трябва да влиза в еврозоната и никога това условие не трябва да бъде разменна монета. За липсата на разсъдък у наведените слуги на Брюксел в България сте прав.

Коментирай

t_ab

преди 1 седмица

Много добре сте го измислили, че не сме корумпирана държава и всичко е цветя и рози. Ние сме изпълнили и всички условия за влизане в ЕС. Готови сме за Шенген и едвам се сдържаме. Браво, веднага ви повярвах.

Коментирай

Muri

преди 1 седмица

Браво на Български гласъ!!! Това е една истинска и отговорна позиция!!! Кисна вече цяла седмица с камиона на Кардам! Серете вие в храстите и се мийте с минерална вода мръдници долни! Копейки мръсни! Тук са към 200 камиона и всички сме ОК. С Тоя Георги Попов!!!

Коментирай

Dimo Stuicebv

преди 1 седмица

Браво на тази партия Български гласъ! Вече цяла седмица кисна с камиона на Кардам!!! А ходете по нужда една седмица в храстите и се къпете с минерална вода вие! Майка ви и Копейки мръсни! Тук сме 80 камиона и всички сме за Бблгарски гласъ и позицията им!!! И още повече Винеткк по 20 000 лв. На ден за Австрия и Холандски к камиони!!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.