ГЕРБ, милиони: Колко струва осигуряването на гласове за вота?

https://svobodnoslovo.eu/politika/gerb-milioni-kolko-struva-osiguryavaneto-na-glasove-za-vota/53794 SvobodnoSlovo.eu
ГЕРБ, милиони: Колко струва осигуряването на гласове за вота?

Ако ГЕРБ бяха наливали толкова милиони в образование и здравеопазване, колкото се говори, че дават за купуване на гласове преди изборите на 2 април, страната ни със сигурност щеше да изглежда значително по-европейски. Този извод се налага от информацията, че милиони са дадени на футболни фенове.

Това споделиха участници в кампанията пред Фрог нюз. Те твърдят също, че служби на МВР за засекли подобни плащания и дори има реализирани СРС-а от 17 март. Очаквало се бъдат огласени. Става дума за акцията на МВР, която бе проведена на същата дата в Пазарджик.

Говори се също за платени участници в мероприятия, в които участва лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, за да бъдат запълнени залите, където той се изявява. Платени били и автобусите, които превозвали привърженици на управлявалата над 10 години партия.  

Няма гаранция, че цялата тази информация е 100% истина, но в публичното пространство отдавна витаят съмнения, че ГЕРБ и останалите партии от статуквото предизвикаха промените в Изборния кодекс и връщането на хартиената бюлетина, за да бъдат възможни манипулации.

Никой не се съмнява също, че Борисов и ГЕРБ разчитат най-вече на вота на хората от администрацията, които са назначавани при тяхното управление и са мотивирани да подкрепят партията, за да запазят местата си, които в немалко случаи са заемани по партийна линия или по линия на някакви други отношения. Това води до зависимости, които се използват за осигуряване на гласове на вота.

Не са малко пловдивчани, които смятат, че преди време Борисов отпусна 37 милиона за стадионите на местните футболни клубове „Локомотив“ и „Ботев“ с цел да си осигури подкрепата на феновете.

Преди това той разпореди да се дадат милиони и за реконструиране на стадиона на „Лудогорец“ в Разград.

Борисов често се хвали, че просто помагал за развитието на спорта, но всички са наясно, че става дума за целенасочена политика за спечелване на футболните фенове.

Борисов и ГЕРБ хвърлят всички усилия и не пестят средства за вота, тъй като са наясно, че ако загубят изборите се изправят пред опасността да бъдат разследвани много кражби и корупционни практики по време на тяхното управление.

Освен това Борисов дължи отговор на българските граждани как така е бил успешен премиер, като по негово време България се оказа на дъното в ЕС по всички показатели за стандарт на живот и на първо по корупция, смъртност, неграмотност, лоши пътища и магистрали, лоши условия за инвестиции, лошо здравеопазване и пр. Ще трябва да отговаря за това.

В крайна сметка Борисов ще трябва да каже и за произхода на пачките евро в чекмеджето. Случаят не е забравен, колкото и да му се иска.

frognews.bg

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.