ГЕРБ замразява преговорите с ПП-ДБ за формиране на правителство с втория мандат

https://svobodnoslovo.eu/politika/gerb-zamrazyava-pregovorite-s-pp-db-za-formirane-na-pravitelstvo-s-vtoriya-mandat/110869 SvobodnoSlovo.eu
ГЕРБ замразява преговорите с ПП-ДБ за формиране на правителство с втория мандат

”Говорих с акад. Денков, уведомих него, казвам и на вас: Замразяваме преговорите! Всичко си има граници!”.

Това каза Мария Габриел на извънреден брифинг на ГЕРБ след свикано по спешност по-рано днес заседание на Изпълнителната комисия на партията.

"Дълго мълчах, слушай много, водех се единствено от разума и грижата за държавата. Замразяваме преговорите, всичко си има граници. Моята е, че не мога да приема демокрация да се гради на лъжа", заяви Габриел в началото на брифинга.

"Чухме как ще бъде обезглавен държавния апарат. Не мога да проумея. Има и въпроси, които си задаваме. Примерно така ли се правят избори? Това е недопустимо. Въпрос е какво означава и ала-бала с президента.

Аз не мога да участвам в такъв кабинет. Искаме яснота по отношение на закона и ясни гаранции за спазване на устоите и държавността на България. Докато нямаме такива гаранции - замразяваме преговорите с ПП - ДБ", категорична бе Габриел.

"Оставям настрана лъжите по отношение на моята личност - това не е проблемът. Проблемът е, че тук може да става дума за визия и начин на управление, който е в разрез с всички европейски принципи и практики ".

"Второ, неприемливо е дори да има някакво съмнение, че България е параван. България не е параван, а суверенна държава. Ние имаме европейски и атлантически партньори и ние ги ценим, защото знаем, че когато отстояваш позицията си от самото начало, те те уважават. Но решенията се взимат единствено в България. Ние не можем да бъдем фасада за нечисти помисли, жажда за власт и система, подменяща устоите на държавността", посочи Габриел по време на брифинга.

"Виждам, че на този етап експертно правителство продължава да има подкрепа, но на мен ми е нужна още яснота. Докато няма отговори и гаранции за спазване на тези принципи, замразяваме преговорите”, подчерта тя.

От своя страна Томислав Дончев отбеляза, че ГЕРБ са направи всякакви компромиси.

“Ние компромиси направихме всякакви. Разбирам призива към компромис, никакъв компромис не е да подкрепиш едно управление с цел демонтаж на републиката. Има огромна разлика между саможертвата и самоубийството”, каза той

frognews.bg

8 Коментара

Червената шапчица

преди 10 месеца

"Е*ал съм го" - последната мисъл на Бойко Борисов, когато взима важно решение... Бил ги замразил. А защо не ги прекрати, а? А кога ще ги размрази? Аз нали ви казах, че Боци е велик…

Коментирай

Bad Face

преди 10 месеца

И без помакинята ще изгрее слънце, по-страшно е обединение между продажнити крадци и шарлатаните.

Коментирай

гошо

преди 10 месеца

Шарлатаните счупиха гръбнака на Буци, в партер е.

Коментирай

Иванов2

преди 10 месеца

Congratulations! Пе..Пе..пееерачите се оляха! Изпраха, че и изцентрафугираха, като бонус. "Бело" и "сухо" - на памук. Аз доволен! Продължаваме напред...

Коментирай

copy - paste

преди 10 месеца

Хора, не се лъжете. След тоя гаф ще пожертват едните американски лакеи и национални предатели от ПП и ДБ , за да запазят другите американски подлоги от ГЕРБ.

Коментирай

Сенека

преди 10 месеца

Думите влизат в хладилника. Хлябът?!Остават само зрелищата.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.