Главчев към Байдън: България е лоялен и надежден съюзник

https://svobodnoslovo.eu/politika/glavchev-kam-baydan-balgariya-e-loyalen-i-nadezhden-sayuznik/137876 SvobodnoSlovo.eu
Главчев към Байдън: България е лоялен и надежден съюзник

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО министър-председателят Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник.

От своя страна американският държавен глава високо оцени ролята на България на Източния фланг на Алианса. 

По време на откриването на срещата на върха на НАТО Джо Байдън изнесе силна реч, в която изтъкна, че неговото лидерство е съживило легендарния алианс и е спасило Украйна.

"Путин иска и няма да се задоволи с по-малко от следното: той иска да подчини напълно Украйна; да сложи край на демокрацията в тази страна; да унищожи културата ѝ и да я изтрие от картата на света. А ние знаем, че Путин няма да спре дотам. Но бъдете сигурни - Украйна може и ще го спре".

Той поднесе новината, че САЩ и редица други държави от НАТО ще изпратят през следващите месеци на Украйна множество системи за противовъздушна отбрана, включително най-малко четири системи "Пейтриът".

Медиите в САЩ коментират, че силната реч на Байдън е целяла да разсее съмненията в пригодността му за още един мандат, които се появиха след дебата му с Доналд Тръмп.

Въпреки това някои агенции, сред които АФП отбелязват, че срещата преминава под сянката на Тръмп, независимо от неговото отсъствие, защото много от страните членки на алианса имат притеснения за бъдещето на отбранителната организация след негово евентуално преизбиране заради възгледите му, свързани с НАТО и по редица световни въпроси.

В речта си пред лидерите на страните членки Байдън обяви, че награждава напускащия поста си генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг с президентски Медал на свободата. Той нарече Столтенберг, който изпълняваше тази роля в продължение на 10 години и удължаваше мандата си четири пъти, "перфектен професионалист". 

bnr.bg

9 Коментара

Мирмидон

4 days before

Борисов каза, че Караянчева е ТКП, а за този? Може би ТСП?

Коментирай

Червената шапчица

4 days before

Мастия.

Коментирай

Червената шапчица

4 days before

Уточнение... - мастия - 1. куче, порода „квартална подобрена“, помияр 2. лека жена мани я тая мастия, не се занимавай с нищожества ... мастия - мръсна проститутка, подла жена Тази е гадна мастия!

Коментирай

Червената шапчица

4 days before

мастия - Това е обвързана жена, която през целия си живот се слага на по-богати мъже с цел да се събере с някой по-заможен и освен подаръчетата, които си изпросва и ебането, което отнася, не постига нищо друго. Балъкът (мъжът ѝ) в повечето случаи е наясно с похожденията, но ѝ прощава всеки път. Тая Мара е страшна мастия, изръшка всички шефове и мъжът ѝ пак си я прибра.

Коментирай

Червената шапчица

4 days before

мастия - Човек мазник, подмазвач - Махни го виж каква е мастия ходи при всички да се подмазва. --- мастия - български политик от последните пет десетилетия... --- Копирано от - Етикети: курва лека жена уличница мастия улично куче помияр долна пропаднала развратница мръсница долен мръсник куче миндил мелез меркантилност интерес пари Речник Найден Геров 1895 изневяра ... Добави алтернативно значение Докладвай нередност

Коментирай

Посетител

4 days before

И к'во от това?! Само след пет минути е забравил кой си, от къде си и за какво си се домъкнал.

Коментирай

два д.била

4 days before

Имаше една песничка: Я дебил и ты дебил........

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.