Грандиозен скандал разтърси БСП из основи

https://svobodnoslovo.eu/politika/grandiozen-skandal-raztarsi-bsp-iz-osnovi/2257 SvobodnoSlovo.eu
Грандиозен скандал разтърси БСП из основи

Зам.-председателят на партията подаде оставка

БСП бе разтърсена из основи от грандиозен скандал.

Разногласията по македонския въпрос се оказаха причината за подадената от Кристиан Вигенин оставка в качеството му на зам.-председател на БСП, отговарящ за външната политика на партията, отбелязва „Марица“.

По време на заседанието на Националния съвет, който левицата проведе в неделя, Кристиан Вигенин е бил подложен на остри критики.

Те са били заради това, че групата на червените народни представители е гласувала „Въздържал се“, вместо „Против“ вдигането на ветото на РС Македония при обсъждането на предложението на Франция в парламента.

Първоначалната нагласа е била, че червените редици ще гласуват „Против“, каквато е и позицията на партията.

Поради тази причина се наложи Изпълнителното бюро и ПГ на БСП да излязат със специална декларация, отхвърляща обвиненията, че са предали националния интерес.

В нея се посочва, че Македония е била червена линия за тях и не са си позволили да я прекрачат, допълвайки, че позицията им е принципна и последователна.

Очевидно обаче Вигенин е на друго мнение и е признал това по време на форума през уикенда.

Той обяснил, че ако ситуацията беше друга и не предстояли избори, направо щял да препоръча гласуване за премахване на ветото като по този начин левицата щяла да си остави вратичка.

standartnews.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.