Херо Мустава и „Антикорупционен фонд“ говорят за борбата с корупцията

https://svobodnoslovo.eu/politika/hero-mustava-i-antikorupcionen-fond-govoryat-za-borbata-s-korupciyata/14873 SvobodnoSlovo.eu
Херо Мустава и „Антикорупционен фонд“ говорят за борбата с корупцията

Американското посолство се активира по темата за борбата с корупцията в България. Посланикът на САЩ у нас н. пр. Херо Мустафа се срещна с Бойко Станкушев, изпълнителен директор на неправителствената организация „Антикорупционен фонд“ и д-р Атанас Славов, старши правен експерт във Фонда. Официалната информация за срещата бе маркирана с хаштаг #ЗаедноЗаПочтеност.

"Успешните антикорупционни усилия са възможни само при непрекъснати съвместни усилия на правителството, гражданското общество, съдебната система и частния сектор.

Ние приветстваме независимото разследване и всякакви други достоверни действия, насочени към разкриване на корупционни практики, които разрушават социалния договор и подкопават демокрацията.

Уважението към продемократичните инициативи на гражданското общество е белег на истинска обществена цялост, политически неутралитет и съдебна независимост.", написаха днес от посолството в страницата си във Фейсбук.

Припомняме, че след последните изяви на г-жа Херо Мустава - буфосинхронно изпълнение на българска песен и поздрав за Еньовден, посолството бе залято от критики за липсата на позиция по корутционните сканадали, изтеклите записи и снимки и отстъплението от първоначално декларираната позоция срещу корупция, която трябваше да прокарва новия посленик.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.