Христо Иванов: Ние сме готови и сме тук, за да кажем: Оставка, мутро!

https://svobodnoslovo.eu/politika/hristo-ivanov-nie-sme-gotovi-i-sme-tuk-za-da-kazhem-ostavka-mutro/14718 SvobodnoSlovo.eu
Христо Иванов: Ние сме готови и сме тук, за да кажем: Оставка, мутро!

Мястото ни е пред Съдебната палата, защото тук е бухалката, която днес ясно декларира, че ръката, която я държи, е ръката на Пеевски и Доган. Гешев наруши Конституцията. Това е ясна декларация за война срещу правовия ред и принадлежността на Гешев към Сарая.

Това заяви бившият правосъден министър Христо Иванов от протеста, който в момента се е пренесъл пред Съдебната палата. Демонстрацията започна пред президентството, а по-късно се прехвърли пред Министерския съвет. Протестиращите се отправиха към сградата на храмът на Темида, където се предполага, че в момента се намира главния прокурор Иван Гешев.

Ето какво каза още Христо Иванов:

"Гешев наруши конституцията, атакувайки Президентството. Независимо от това кой е президент и дали сме съгласни с всичко, което е правил, това е ясна декларация за война срещу правовия ред и принадлежността на Гешев към Сарая", отсече Иванов и припомни, че вчера държавният глава излезе с изявление, в което потвърди, че гардовете от "Росенец" са част от службата.

"Радев посмя да каже и още нещо - че трябва да спре охраната на Пеевски и Доган с нашите пари от нашата държава. Това не могат да го направят, защото те имат нужда. Не защото са бедни, а защото искат да се вижда, че държавата е зад тях, законът е под тях, че държавата ги обслужва. Че те имат право на нашите данъци. Затова няма да се откажат от тази привилегия", посочи още Иванов.

Той бе категоричен - атаката на главния прокурор днес е опит да се запуши устата на президента.

"Днес Борисов също отказа да поеме отговорност чрез своите представители в комисията, която определя лицата, които ще се ползват с охрана. Отказ да застане зад решението. С това той декларира, че е зависим от Сарая и не може да върне българската държава и законност. Затова поисках оставката му. Ние сме готови и сме тук, за да кажем - оставка, мутро!", заяви Христо Иванов.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.