И КО ПРАЙМ СЪС СПОНДЖ БОБ?

https://svobodnoslovo.eu/politika/i-ko-praym-sas-spondzh-bob/14587 SvobodnoSlovo.eu
И КО ПРАЙМ СЪС СПОНДЖ БОБ?

Европейската комисия днес излезе с изявление, че все още се прилага Механизмът за сътрудничество и проверка върху България. "Той е в действие и е нашето средство да следим положението с върховенството на закона в България. Ние не сме със "широко затворени очи"." Което на практика означава, че мониторинг още има и никой в ЕС не вярва на нашата правосъдна система, че реформите не са успешни и съществуват съмнения как се прилага правото в България.

Със сигурност всеки, който прочете това, ще е наясно какво е положението с доверието на Брюксел към българското правосъдие, а и правителство като част от срасналата се законодателноизпълнителносъдебна система. Наблюдават ни. И вероятно ни се чудят на акъла.

В този ред на мисли отново си спомням как Данаил Кирилов, известен сред обществото и като Барни Ръбъла, Потресът на правото /въпреки, че титлата наскоро беше взета при оспорвано състезание от Гешев/, а тези дни и като Спондж Боб, каза, че ще си подаде оставката, ако мониторингът продължи.

Е, ами Спондж Боб, механизмът явно е продължил, нищо, че ти и неособено интелигентните представители на правителството не сте разбрали. И ще си изпълниш ли обещанието или и ти като шефа си ще се правиш на приятно разсеян, когато хората ти искат оставката?

Защото, Спондж Боб, държавата не е като приказката.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.