Илияна Йотова: Асен Василев беше разкрит - в многото цифри е прикрил продажбата на държавна земя

https://svobodnoslovo.eu/politika/iliyana-yotova-asen-vasilev-beshe-razkrit-v-mnogoto-cifri-e-prikril-prodazhbata-na-darzhavna-zemya/122060 SvobodnoSlovo.eu
Илияна Йотова: Асен Василев беше разкрит - в многото цифри е прикрил продажбата на държавна земя

Финансовият министър беше разкрит, каза вицепремиера. Според нея Асен Василев вероятно е смятал, че някъде в многото цифри и дискусии може да продаде този поземлен фонд

В самото управление и в подкрепящите партии има тежки съмнения как са правени сметките в държавата.

Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя приветства участничките в 13-ото издание на наградите „За жените в науката“.

Йотова даде за пример решението на парламентарната комисия по здравеопазване да не подкрепи законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2024 г.

Много се надявам на съдържателна дискусия в пленарна зала и да видим как ще бъде приет бюджетът на първо четене. Дано разумът проговори, каза вицепрезидентът. По думите ѝ сред народните представите има много компетентни хора що се отнася до финансите и до справяне с държавния бюджет. „Много се надявам, че тези хора няма да изкривят физиономиите си пред собствените си огледала и да гласуват нещо, което е в ущърб на българските граждани, колкото и да са водени от мисълта да участват във властта", коментира тя.

В проектозакона за бюджета за 2024 г. няма член, че ще се продават земи от Държавния поземлен фонд, това е фалшива новина, каза министърът на финансите Асен Василев вчера. Той коментира думите на президента Румен Радев, който заяви, е недопустимо намерението на министъра на финансите за разпродаване на Държавния поземлен фонд.

Финансовият министър беше разкрит. Първо от министъра на земеделието, който е споделил в процеса на обсъждане на бюджета, че се готвят да продават земеделски земи, а след това от парламентарната комисия по земеделието, храните и горите, заяви Илияна Йотова. Според нея Асен Василев вероятно е смятал, че някъде в многото цифри и дискусии може да продаде този поземлен фонд.

По-голяма безхаберност и безпомощност в София не съм виждала последните години, каза Йотова в отговор на въпрос, касаещ случващото се в Столичния общински съвет и липсата на негов председател.

epicenter.bg

2 Коментара

Позор и срам

преди 5 месеца

Асене, този фонд е на всички ни, ти представляваш 7-10% от нас , както чухме от вашия запис. Кой ти дава право!?

Коментирай

Ники

преди 5 месеца

Грешка! тези алгъзници представляват 7% ,с фалшификациите, от 30% гласували. Това означава, че те представляват реално с "ала-бала" не повече от 2,1% от гласоподавателите.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.