Илияна Йотова: Кабинетът е в морален фалит

https://svobodnoslovo.eu/politika/iliyana-yotova-kabinetat-e-v-moralen-falit/121415 SvobodnoSlovo.eu
Илияна Йотова: Кабинетът е в морален фалит

За мен този кабинет е в морален фалит.

Така вицепрезидентът Илияна Йотова отговори на въпроса каква оценка поставя на кабинета „Денков-Габриел” в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Относно прекратяването на дерогацията тя смята, при решаването на проблема с руския петрол водещ мотив трябва да е как това ще промени живота на хората у нас.

„Надявах се, че правителството и министър-председателят Денков ще покажат пред българския народ какво е моментното състояние на рафинерията, какви са прогнозите както за увеличаване цените на горивата, така и за сигурността на доставките, действително ли се мисли за продажба на рафинерията, така както пък говореше финансовият министър”, заяви Йотова.


„Освен това какво ще правят и как ще се сглобяват вътре в сглобката на тема „Рафинерия” си и тяхна работа.

Аз като български гражданин искам няколко неща.

Първо, през следващите месеци да не се увеличават цените, това трябва да го гарантират.

Второ, да има сигурност на доставките, а не да се извиняват с това, че някъде някой танкер се е забавил, защото някой някъде не го пуска, чака на опашка.

Трето и много важно - как си представят развитието на целия този регион, в който функционира рафинерията, т.е. ще има ли уволнени хора, ще има ли съкратени хора, ще може ли да се запази пълният капацитет на рафинерията, или той ще бъде намален, съответно съкратени работниците?”, попита Йотова.

„Дали наистина ще бъде гарантирано до последно всяко работно място там? Дали ще паднат доходите на хората, които работят там? Дали ние като граждани ще можем да се ползваме с евтини горива? Защото знаете, че в момента, в който скочи цената на бензиноколонките, всичко скача нагоре.

И дали страната ни е помислила за това как финансово да оздрави и дружеството, и рафинерията, ако това в един момент се наложи. Ако за всичко това ние като граждани имаме не само гаранцията, но и по прозрачен начин представено пред нас, за мен това е достатъчно”, каза Йотова.

Тя отправи и критики заради сблъсъците в София в петък вечерта.

Първо видях неспособността на Столична община да се справи. Второ през цялото време се питах къде е вътрешният министър. В такива ситуации той говори пред медии, дава нареждания, успокоява хората”, коментира вицепрезидентът.

„Да не си на мястото на този вътрешен министър, защото нито една политическа сила в момента не иска да го припознае. Второ – бих му поискала оставката за начина, по който той обясни своето неприсъствие на протестите. Обяснението с киното е обяснение за наивници. Не смятам, че е редно по този начин да се заблуждават българските граждани. Второ – каза, че не отговаря за оперативното ръководство. А за какво отговоря? Той и главният секретар не са ли в един екип”, попита Йотова.

Вотът на недоверие вече се е състоял. Да искаш оставката на вътрешния министър, в ситуация в която има поискан вот на недоверие по темата „Сигурност”, и тази оставка да е искана от партията мандатоносител, това означава, че те самите признават, че има проблеми. Какво ще е формалното решение при гласуването, мисля, че е ясно за всички”, каза Йотова.

https://epicenter.bg/

4 Коментара

Сирената от Титан

преди 1 седмица

И тая моралистка тръгнала морал да реди! Малей- закривай. Пази Боже- слепо да прогледа! Пу-пу- да ни е против уроки…

Коментирай

Борис

преди 1 седмица

То,че кабинетът е в морален и фактически пълен фалит е факт!Но какво да кажем за едно парвеню,което прави кръщене на внучето си по модела на сватба "цигански барон"?АЛОУ!СЛИВНИЦА,ГРАД ИЛИ ЦИГАНСКА РЕЗИДЕНЦИЯ?

Коментирай

Борис

преди 1 седмица

То,че кабинетът е в морален и фактически пълен фалит е факт!Но какво да кажем за едно парвеню,което прави кръщене на внучето си по модела на сватба "цигански барон"?АЛОУ!СЛИВНИЦА,ГРАД ИЛИ ЦИГАНСКА РЕЗИДЕНЦИЯ?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.