Инджова: Най-негодните ще бъдат излъчени в новия парламент

https://svobodnoslovo.eu/politika/indzhova-nay-negodnite-shte-badat-izlacheni-v-noviya-parlament/25851 SvobodnoSlovo.eu
Инджова: Най-негодните ще бъдат излъчени в новия парламент

Най-негодните, най-корумпираните най-покварените ще бъдат излъчени и разположени в новия парламент. Идеалът се е превърнал единствено в консумиране и грабене на власт. Онези, които са останали изключени, ще бъдат спасените. Такава прогноза направи бившият служебен министър на България Ренета Инджова в предаването на Николай Бареков „Презареди България”. Тя е категорична, че властта у нас е узурпирана от една организирана група от хора, която е плод на една партия, която пък е плод на една система. Така се поддържа едно хаотично състояние в обществото, а това е най-благоприятната среда за ловене на шарани, смята единствената жена премиер в България.

След като припомни, че Инджова е била изолирана от политическия живот заради гласното заявяване, че в България властва „Мултигруп”, а днес тази групировка вече не съществува под тази форма, Бареков попита бившия премиер: "Кой воюва днес срещу вас?" "Нищо не се е променило за последните 28 години, всички продължават да съществуват в своите наследници, враговете са едни и същи", отвърна желязната лейди на българската политика.

Изключените са изключителни. Тези, които упражняват изключването в българското общество, са категория хора, свикнали с едно единствено нещо – краденето. Това заяви другият гост в предаването - архимандрит Дионисий, определен за изкупителна жертва от обществото, медиите и Православната църква по повод честването на великденските празници в храм „Александър Невски”. В студиото той отправи иронично предложение патриарх да стане Бойко Борисов. По думите му явно това е редно, след като патриарх Неофит стои пред миряните наведен, а Борисов раздава благословия и му се целува ръката.

Инджова определи тримата присъстващи в студиото като хора, доказали, че са извън системата. Не искам да бъда причислявана към тази покварена политическа класа, заяви бившият премиер в отговор на въпрос защо е поискала портретът й да бъда свален от коридорите на Министерския съвет. Не желая да имам нищо общо с български институции, отсече тя.

Докато обезверяват умишлено народа, политиците ни, страдащи от липса на морал, строят храмове и манастири. Целта е ясна – кражба на големи количества пари, категоричен е архимандрит Дионисий. По думите му именно опитът за въвеждане на финансов ред и дисциплина в църквата го е поставил в изолация, а зарята на Великден е била само един удобен повод за оправдание на действията пред обществото.

Липсата на официална позиция и опитите за прикриване на кражбата на козметика, извършена от Елена Поптодорова на летището във Варшава, показват, че политическата ни класа няма нищо против нашите притежатели на дипломатически паспорти да ходят по света и да извършват подобни деяния. Малко ни бяха предишните международни и дипломатически резили, та и това за капак. Така бившият служебен министър на България Ренета Инджова коментира случая от изминалата седмица, превърнал се в международен скандал.

България трябва да се наводни от бежанци, за да стане ясна каква е разрухата на държавата, смята Дионисий . В студиото на Бареков архимандритът показа сигнал, подписан от настоящия служебен министър на правосъдието Мария Павлова и адресиран до Главна прокуратура, в който е описано как по времето на министър Екатерина Захариева, а може би и по времето на Христо Иванов, са били издавани кръщелни свидетелства на сирийски граждани, за да могат да се представят за християни и да им бъде издавано българско гражданство.

Снимки, представляващи своеобразен образ на покварената българска църква, бяха също показани в студиото на Бареков. Фотосите разкриха скандално лице, ръкоположено за дякон от ловчанския митрополит Гавриил. На всички фотографии дякон Радослав Калапиш е гол до кръста, заобиколен от бутилки с алкохол и в прегръдките на младо момче. Такова бъдеще очаква българската политика, българската църква и цялото българско общество, коментира Дионисий. Политическият разпад и погребването на законността няма как да не довлече държавата и народа до морален разпад, заяви от своя страна Бареков.

http://19min.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.