Ива Митева предупреди за шокиращ ход на Слави Трифонов

https://svobodnoslovo.eu/politika/iva-miteva-predupredi-za-shokirasht-hod-na-slavi-trifonov/2267 SvobodnoSlovo.eu
Ива Митева предупреди за шокиращ ход на Слави Трифонов

Ако третият мандат бъде даден на ИТН, са длъжни да опитат

Зам.-председателят на 47-то НС – Ива Митева предупреди, че лидерът на ИТН – Слави Трифонов готви ход, който ще шокира всички.

Според нея предсрочните избори са възможно най-лошият сценарий и аргументира твърдението си с факта, че избирателната активност спада с честотата на изборите.

ИТН са категорично против връщането на хартиените бюлетини и твърдят, че не те са причината за ниската избирателна активност. Истината е, че машинното гласуване поставя множество прегради за купуването на гласове и по този начин се минимизират недействителните бюлетини.

По въпроса дали ИТН биха подкрепили нов кабинет с мандатоносител ПП, Ива Митева отговори, че е от изключителна важност какъв ще е съставът на кабинета и кой ще бъде предложен за премиер. Тя бе категорична, че вратите не са затворени.

Тя обаче посочи, че ако третият мандат отиде в ръцете на ИТН, би било отговорно да опитат. Подчертава, че всеки е длъжен да опита в името на българските граждани и изрази надежда, че ИТН няма да се откаже да изпълни мандата

По отношение на горещата тема за РС Македония, Ива Митева напомни, че позицията, която е влязла в НС е била абсолютно недопустима.

В заключение тя посочи, че двустранният протокол не е подписан нито от България, нито от РС Македония. Според нея този протокол е с доста общи формулировки и трябва да се види какъв ще бъде реалният контрол.

blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.