Какъв имидж, бе!

https://svobodnoslovo.eu/politika/kakav-imidzh-be/23318 SvobodnoSlovo.eu
Какъв имидж, бе!

Николина Ангелкова, нашата министърка на туризма, тези дни направо лети. Елегантната госпожа с афинитет към Холивуд и Боливуд е във вихъра си. Вчера обгрижваше неформалната среща на министрите на туризма от ЕС, Турция и Западните Балкани. И говори по една от любимите си теми - китайските туристи. 2018-а щяла да е годината "ЕС-Китай". Съобщава, че се работи активно за откриване на директна авиолиния от България до Китай. Щели сме да привличаме китайските туристи с обединени усилия на страните от Балканите. Въобще ще се прави общ балкански маршрут за китайските туристи... Дето се вика паднала си е на... Това е картинката, която ни се показа вчера.

Преди ден пък след среща с хърватския й колега Гари Капели от подопечното й ведомство ни съобщиха, че хърватинът я е похвалил, задето направила българския туризъм разпознаваем за света. От друга страна, и тя сама се е похвалила пред него с ръста на туристите, който обаче е факт не заради, а въпреки властта. И снимки, усмивки, стойки. Няма да се излага, я? И всичко ни се представя от съобщения и телевизори в лачено-розово, та човек има опасност да се ошашави наистина ли това е държавата, в която живее. В същата посока е и темата за разпознаваемостта на българския туризъм, който знаем с какво асоциират и чуждите, и родните туристи.

За капак вицепремиерът, който отговаря за туризма - Валери Симеонов, и който отдавна демонстрира, че не харесва Ангелкова, явно покрай започналия разпад на управляващата коалиция, не пропусна да я порицае. Не че Симеонов може да бъде за пример, но я погна за отдавна гноясали проблеми в Слънчев бряг. Който курорт впрочем властта обяви, че ще извади от имиджа на алкохолна дестинация. Какъв имидж, какъв туризъм, бе, ще имаме, докато министърката "лети", а пък другите от властта използват безкрайните проблемите в бранша просто в своя лична или партийна полза.

Мая Йовановска

Свързано изображение

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.