Кирил Петков, Лена Бориславова и министри от ГЕРБ – следващите с обвинения?

Твърди се, че сред обвиняемите в близко бъдеще ще е и бившият здравен министър д-р Костадин Ангелов

https://svobodnoslovo.eu/politika/kiril-petkov-lena-borislavova-i-ministri-ot-gerb-sledvashtite-s-obvineniya/110844 SvobodnoSlovo.eu
Кирил Петков, Лена Бориславова и министри от ГЕРБ – следващите с обвинения?

Твърди се, че сред обвиняемите в близко бъдеще ще е и бившият здравен министър д-р Костадин Ангелов

Прокуратурата ще „удостои“ поне дузина мастити политици от ГЕРБ, ПП, ДБ, БСП и ДПС с обвинения за различни длъжностни престъпления.

 

Несъмнено масовият лов на вещици у нас е свързан с войната, която притиснатият до стената главен прокурор Иван Гешев обяви на родната политическа класа. Първият обвиняем знаков министър от ГЕРБ вече е налице – Делян Добрев. Запознати обаче твърдят, че с него далеч няма да се изчерпат обвиняемите министри от ГЕРБ.

 

Като мишена на прокуратурата в близко бъдеще се посочва и ексминистърът на туризма Николина Ангелкова, на която ще й бъдат повдигнати обвинения за нерегламентирани плащания към туристическата империя на Валентин Златев и занижени умишлено концесионни такси за плажни ивици.

 

Твърди се, че сред обвиняемите в близко бъдеще ще е и бившият здравен министър д-р Костадин Ангелов. Твърди се, че като директор на Александровска болница, той е сключил стотици неизгодни разсрочвания на договори, нанесли щети от над 15 млн. лв. на лечебното заведение под формата на изкуствено натрупани лихви към частни дружества.

 

Ексрегионалният министър Николай Нанков също е сочен като сигурен бъдещ клиент на прокуратурата – вероятно по разследване, свързано с финансови нередности по някой от строежите на пътищата у нас през последните години.

 

Упорит слух носи, че с обвинение от прокуратурата може да се сдобие и лидерът на ГЕРБ – Бойко Борисов, когото Гешев неколкократно посочи като негов основен враг от политическия елит. Припомняме, че той вече бе разпитан по „Барселонагейт“. Другото дело, по което ще бъде разпитан, е във връзка с изнесени от страната към Западна Азия пари със самолети на правителствения „Авиоотряд 28“.

 

Прокуратурата подготвя и серия от обвинения срещу знакови лица от ПП, начело с бившия премиер Кирил Петков. Смята се, че срещу него ще бъдат повдигнати обвинения, свързани със сключени по негово настояване договори за покупката на газ от Азербайджан, по които били надплатени 275 млн. долара – цена, надвишаваща четирикратно предварително постигнатата.

 

Сигналът срещу него в прокуратурата е бил подаден от ексдиректорът на „Булгаргаз“ Николай Павлов преди година.

По този казус с обвинения ще се сдобие и Людмил Йоцов, който бе назначен за директор на „Булгаргаз“ от правителството на Петков.

 

След бъдещите клиенти на прокуратурата от ПП се споменава и името на Лена Бориславова, която след като се отказа от мястото си в 49-то НС, е без депутатски имунитет. Бременната в 5-я месец ще бъде обвинена за сключена неизгодна сделка – договор за правна помощ, подписан от Българската банка за развитие с адвокатска кантора, в която е работила. Разследването стартира през юни 2022 г., а срокът за проверката срещу нея приключва след броени дни. 

 

Христо Иванов също е сред спряганите имена за бъдещи клиенти на прокуратурата. Според запознати лидерът на ДБ е разследван във връзка с купен от съпругата му имот на силно занижени цени в Брюксел. В декларация пред КПКОНПИ от 11.06.2021 г., Иванов посочва, че за жилището от 75 кв. м. в Брюксел и за гаража от 16 кв. м. в същата кооперация, двамата с жена му са платили общо… 2 737 лв. За сравнение цената на квадратен метър жилищна площ в Брюксел варива от 2 500 до 4 900 евро.

Източник: Уикенд

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.