Кирил Петков се изложи във Фейсбук по темата Шенген

https://svobodnoslovo.eu/politika/kiril-petkov-se-izlozhi-vav-feysbuk-po-temata-shengen/124351 SvobodnoSlovo.eu
Кирил Петков се изложи във Фейсбук по темата Шенген

Кирил Петков предизвика вълна от насмешки в с пост във Фейсбук. В “играта сме”, “няма как успехът да бъде представен като провал”. Така бившият премиер се изфука за решението, заради което България влиза частично в Шенген по море и въздух. Публикуваме позицията му  без редакторска намеса:

Разбирам, че нашите политически и геополитически опоненти не са особено зарадвани от новината за приемането на България в Шенгенското споразумение.

Има обаче времена, в които политическите и партийните интереси трябва да отстъпят на националните. И днес е точно такъв ден.

Искам ясно да кажа на всички колеги и анализатори, както и на нашите приятели и съмишленици:

Няма как успехът да бъде представен като провал. Въпреки многото усилия в тази посока

• България чака този момент от 12 години.

• Въздушен Шенген не е “нищо” – питайте десетките хиляди българи, които пълнят летищата и самолетите на авиокомпаниите, работят в Европа, прибират се при близките си за празниците.

• Ще получим значителни финансови средства за укрепване на границите.

• Това решение ще е стимул и за българската гранична полиция да работи още по-добре, ще е удар по трафикантите на хора.

• Ще има засилено присъствие на сили на „Фронтекс“ при охраняването на границата – това е солидарност и обмяна на опит, и е допълнителна гаранция за сигурност.

В “играта сме” 

България политически става член на Шенген, участва във всички формати и преговори, има право на вето.

• Приемането ни в Шенген за въздушните и морски граници беше въпрос на възвърнато доверие, въпрос на сигурност и въпрос евроинтеграция. Европа ни дава заслуженото и за трите.

• Ние и сега сме задължени да регистрираме и приемаме мигранти – така е според Дъблинското споразумение – не е нищо ново.

• Русия, чиято политика е да поощрява мигрантите от близкия изток към Европа по всякакъв начин, сега задейства целия си медиен и институционален ресурс, за да представи успеха на България като провал. Вижте например какво става в момента с Финландия – те си затварят границите, защото Русия кара с автобуси големи групи бежанци. Преди няколко месеца същото се случваше на Полско – Белоруската граница.

Поздравявам Николай Денков и цялото правителстово за огромната стъпка напред!

https://otupor.com/

6 Коментара

анти-идиот

8 months before

Този киртак наистина е уникален дебил. Такъв не се ражда, трябва да мине специализирано обучение, това природно не е възможно да се случи, дори в най-лошата комбинация природата не може да допусне такава грешка. Не е учудващо да представя поредното олайнявяне на чучелата в правителството като успех. Предполагам са го научили и са им го преподали наследниците на друг уникален такъв дебил - уинстън чърчил проваладжията, който няма нито преди ПСВ, нито през ПСВ, нито през ВСВ някакъв успех, но всеки нанобритански провал е представял пред овцете на острова като триумф.

Коментирай

Foki

8 months before

Киро Кретена трябва да бъде публикуван в минимум 30 тома и да стане задължително помагало за настоящи и бъдещи психиатъри.Защо Канада не си прибере спешно Олигофрена и да си го лекува.....ако може.

Коментирай

Фоки

8 months before

Господин Трюдо,моля въведете ред и си приберете Олигофрена в Канада.Там си до лекувайте ,а ако това е невъзможно го ефтанизираите....

Коментирай

Чичо

8 months before

Трудно е да излекуваш идиот, това е по рождение!

Коментирай

Брадата

8 months before

Този не е идиот. Ще използвам определението за "таланта" на Барел, от един изключителен политически наблюдател - Армен Гаспарян: "Политически рахит". Бих добавил и още икономически, финансов и ... каквото още се сетите!

Коментирай

Поздравявам Николай Денков и цялото правителстово за огромната стъпка напред! . . .

8 months before

Една малка крачка за човека . . . Огромна стъпка за човечеството към психиатрията в Карлуково . . . Румен Радев ще обясни ли "кадровия" си подбор . . . ? ? ? :)

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.