Кмет от ГЕРБ харчи народна пара в… магазина на баща си – ето го Владимир Владов

https://svobodnoslovo.eu/politika/kmet-ot-gerb-harchi-narodna-para-v-magazina-na-bashta-si-eto-go-vladimir-vladov/109988 SvobodnoSlovo.eu
Кмет от ГЕРБ харчи народна пара в… магазина на баща си – ето го Владимир Владов

Селски кмет от ГЕРБ в Монтанско харчи народни пари в магазина на баща си. Скандалният случай, за който „Конкурент“ беше сезиран от местни хора, е от Крива бара, което е част от община Брусарци. По разбираеми причини хората, подали сигнала, не искат да цитираме имената им, тъй като се притесняват от саморазправа.

Според тях селският първенец Владимир Владов пазарува промишлени стоки от магазина на баща си Асен Бузов. Така е от избирането му за кмет през есента на 2019 г. Фактурираните количества лесно могат да се установят – те са почти всеки месец, а парите влизат в касата на „Владей-7“ ЕООД. Пазаруват се промишлени стоки не само за кметството, но и за детската градина – от тоалетна хартия и ролки за ръце, през кофи за смет и метли, та до кюнци и макетни ножчета.

В Крива бара твърдят, че неслучайно кметът Владов е един от малкото селски първенци в страната, които не е подал декларация пред Комисията противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. Ако прокуратурата се самосезира с действията на фамилията Бузови, ще открие още доста интересни неща, твърдят от монтанското село.

Управникът: Да, пазарувам от там, защото е евтино

Кметът на Крива бара Владимир Владов потвърди информацията на местните хора, че пазарува за нуждите на кметството от магазина на баща си Асен Бузов. „По-евтино е и спестява още време и пари – иначе трябва да ходим до Василовци на 8 км или до Лом, който е на 20 км. Преди мен са пазарували също от този магазин, не виждам къде е проблемът“, попита на свой ред селският управник на Крива бара.

Според него сигналът бил инспириран от кмета на община Брусарци Наташа Михайлова, тъй като той бил подал сигнали срещу нея до областната администрация, до МРРБ и до ВиК заради нарушения. „Връща ми го, като подава сигнали от името на местни хора. А никой не казва защо ми намалиха хората по програмите, та останах без помощници. Селото е голямо – 1 100 души са“, коментира още кметът на Крива бара.

Той опроверга информацията, че не е подавал декларация до КПКОНПИ. На свой ред обяви, че е изряден. По думите му трябвало да подаде декларацията до антикорупционната комисия до 15 май.

narod.bg

2 Коментара

vilited

преди 11 месеца

Ех, де да беше само тоя екземпляр, с мед да го намажем! Ама това си е масова практека. Закономерност някаква. И в нашата община е така. Общината пазарува всичко от магазина на съпругата на общинскя кмет. От ГЕРБ естествено.

Коментирай

vilited

преди 11 месеца

Ех, де да беше само тоя екземпляр, с мед да го намажем! Ама това си е масова практека. Закономерност някаква. И в нашата община е така. Общината пазарува всичко от магазина на съпругата на общинскя кмет. От ГЕРБ естествено. ,

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.