Когато техните хора са на власт и човек да убият, това ще се подмине

https://svobodnoslovo.eu/politika/kogato-tehnite-hora-sa-na-vlast-i-chovek-da-ubiyat-tova-shte-se-podmine/122659 SvobodnoSlovo.eu
Когато техните хора са на власт и човек да убият, това ще се подмине

Само ще припомня, че в изминали години, и при предишни правителства, за най-малкото нещо се съшиваше скандал ("Гейт"), който после се разнасяше от разследващи журналисти, антикорупционни фондове и прочее с години. 

В България съвсем наскоро действащ министър (Александър Йоловски, ел. управление) обвини един от политическите лидери (Кирил Петков) от управляващия кабинет в натиск заради обществени поръчки за 600 млн. лв, влючително заплахи към него и дори към семейството му. В следствие на това Прокуратурата е образувала досъдебно производство, а от Главната дирекция „Жандармерия" му назначиха охрана. 

Във всяка друга държава това щеше да е скандалът на годината, да се нищи из основи и най-вероятно да прекрати политически кариери. В България също щеше да е огромен скандал, за който Антикорупционният фонд да са пуснали поне 3 серии филм до момента, Комарницки да е нарисувал 5 карикатури, "Капитал" да имат корица по случая, а "Богините" на разлседващата ни журналистика да са направили 10 репортажа и изписали 50 фейсбук статуса...

...ако правителството беше друго. Ако не беше на техните. Ако обвинените в натиск не бяха от "Добрите". Ако цялата градско-либерална мрежа, барабар с всичките "разследващи журналисти" и НПО-та не беше просто една лицемерна, платена, куха сбирщина партийни активисти. Хора, които не вярват в абсолютно нищо - нито "върховенство на закона", нито в "борба с корупцията", нито дори в "Европа". В нищо, каквото и да било, освен в това, че техните трябва да са на власт. И като са там - да се крепят там. Затова и не очаквайте от този случай да стане дори наполовина такъв скандал, какъвто беше "средния пръст на Валери Симеонов" през 2021-ва.

Когато техните хора са на власт и човек да убият, това ще се подмине. Когато другите са на власт - и от петно по панталона ще направят национална новина. Така работи тази мрежа, и затова да гледате филмчета на "Антикорупционния фонд" или репортажи на някоя от "Богините" е равностойно на това да си пуснете партийна телевизия.

Кристиан Щкварек

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.