КОЛИЧЕСТВОТО НЕ ПРАВИ КАЧЕСТВО, ОСОБЕНО ПРИ КАЛИНКИ

https://svobodnoslovo.eu/politika/kolichestvoto-ne-pravi-kachestvo-osobeno-pri-kalinki/15562 SvobodnoSlovo.eu
КОЛИЧЕСТВОТО НЕ ПРАВИ КАЧЕСТВО, ОСОБЕНО ПРИ КАЛИНКИ

Честито, народе, още една служба се роди от законодателните напъни на мислителите в Народното събрание. Този път координираща, между ДАР, ГДБОП, ДАНС, МВР, митниците и прочие служби, на които вече им изгубих броя, но пък в Закона за държавния бюджет ясно се вижда колко ни струват. Новата служба щяла да се бори и с хибридните атаки и асиметрични рискове и заплахи. Според мен нещо асиметрично има в мисленето на политиците, но какво ли разбирам аз....

Преди години си имаше една служба Държавна сигурност и май се справяха много по-успешно от десетките сегашни служби, които не знаят вече за какво отговарят, толкова често им променят законите и началниците. Създават хиляда служби, а след това още 100 да ги координират. Несериозно е!

И защо ли си мисля, че тази работа трябва да я оставят на професионалистите. Явно нещата сега се вършат от калинки, които не знаят какво да правят и как да се координират. Но пък ние ще плащаме за новото звено. Да, милион и половина на година не е особено много. Но не могат ли да се дадат примерно за нещо по-полезно?

Гербавите наваксват липсата на мозък и професионализъм у кадрите си с количеството им, назначени на всякакви измислени служби и службички, заети с нищоправене. Но количеството качество не прави. Освен ако не погледнем реалността – количеството некадърници опоскват като милиони скакалци държавата.

Пълна управленска безпомощност! Това е ГЕРБ и патериците им!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.