Комисията за митниците: Най-малко 10 пъти Бойко Рашков се е срещал с обявените за контрабандисти докато е бил министър

https://svobodnoslovo.eu/politika/komisiyata-za-mitnicite-nay-malko-10-pati-boyko-rashkov-se-e-sreshtal-s-obyavenite-za-kontrabandisti-dokato-e-bil-ministar/131970 SvobodnoSlovo.eu
Комисията за митниците: Най-малко 10 пъти Бойко Рашков се е срещал с обявените за контрабандисти докато е бил министър

Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови, докато е бил министър. Това стана ясно по време на заседание на парламентарната комисия за скандала в митниците.

Станислав Балабанов от ИТН запозна Комисията с писмо от МВР кога лицата Марин и Стефан Димитрови, Банкова и Паскал са влизали в сградата на МВР по времето, когато Бойко Рашков е министър на вътрешните работи:

„28 май 2021 г. Марин Димитров се среща с Бойко Рашков в сградата на МВР; 15 юни среща с Бойко Рашков в сградата на МВР; 21 юни Димитрови среща с Бойко Рашков в сградата на МВР; 21 юли Марин Димитров среща с Бойко Рашков в сградата на МВР; 27 август Стефан Димитров среща с Бойко Рашков в сградата на МВР; 16 септември Марин Димитров среща с Бойко Рашков в сградата на МВР; 28 септември; 22 март 2022 г.; 30 март 2022 г.; Петя Банкова - 19 декември 2 часа среща с Кирил Ценкин (бившият охранител на Кирил Петков); Живко Коцев не е декларирал че е получил часовник като подарък."

"Бойко Рашков лъже и то лъже пред цяла България, като каза, че не познава тези хора, а аз ви изчетох над 10 срещи с тези хора в МВР. Живко Коцев като част от системата на МВР е подпомагал тези, които е разработвал. Този човек беше предложен за главен секретар от генерал Атанасов и този човек трябваше да отговаря за провеждането на изборите. За мен това е тежък политически скандал", допълни още Балабанов.

Рашков каза, че познава тези хора, защото те бяха сигналоподатели срещу Бойко Борисов. Не знам къде сте чул, че не ги познава, заяви Константин Бачийски от ПП-ДБ .

Йордан Цонев от ДПС каза, че има има повече от 30 г. трудов стаж стаж и се е нагледал на страшни срамотии, но на такова нещо не е бил свидетел. „Не защото не е имало контрабанда, корупция... Съвсем очевадно е участието на Бойко Рашков в цялата тази схема."

"Може да се направи едно заключение, защото има и снимков материал... Може да считаме, че има сериозна дейност извън закона и това, че е разкрита, може би е добър момент. Притеснително е участието на главния секретар, притеснително е, че назад във времето има данни за константно негово поведение.“, пък допълни Рая Назарян от ГЕРБ.

Румен Гечев от БСП беше категоричен, че МВР е превърнато в хан и няма контрол. „Вие в момента основателно от сглобката се нахвърляте един върху друг, но тези хора сте ги избирали общо. Като бяхте в сглобката всичко беше наред, сега се разпадна тази работа."

trud.bg

1 Коментара

овенко дамугонабутев саборетинов - съвременен комсомолец

преди 1 месец

Бах ти ,дъртото, гнусно, долно комунистическо копеле.Конфискация на всичко(на жена му ,на дъщеря му, на "градинаря")и продължителен бой и ебан на това отвратително нищо и превъзпитание при бай Ставри в СЦЗ.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.