Корнелия Нинова: Искаме оставка на Борисов и смяна на мафиотския модел. Не спирайте протестите!

https://svobodnoslovo.eu/politika/korneliya-ninova-iskame-ostavka-na-borisov-i-smyana-na-mafiotskiya-model-ne-spirayte-protestite/14380 SvobodnoSlovo.eu
Корнелия Нинова: Искаме оставка на Борисов и смяна на мафиотския модел. Не спирайте протестите!

Искаме оставка на Борисов и смяна на мафиотския модел

Борисов предлага - оставане на Борисов и запазване на модела.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебаните при гласуване на промените в кабинета.

Целта е страх и оцеляване на кабинета. Трябва да си ходите, посочи тя.

Управляващите сменят министри, за да спасят корупцията, каза още Корнелия Нинова.

"Не чухте гласа на хората, които са по улиците и площадите на България. Какво искат те и ние от опозицията - оставка на Борисов и кардинална смяна на мафиотско-олигархичния модел, по който управлява правителството му. Смяна с върховенство на закона и правова държава.

Какво правиет вие днес - какво предлага Борисов? Оставане на Борисов и запазване на модела. Предлагате имитация на промяна, мимикрия с оставка на министри. За 4 години сме гледали 12 серии от този същия филм. 13-ата може да е фатална", каза още Нинова.

"Вие сменяте министри при съмнение за корупция, за да спасите корупцията и да запазите системата.

"Защо го правите сега? Първи вариант отпреди една седмица, защото тези освободените министри са министри на ДПС според думите на премиера.

Втори вариант от онзи ден - освобождавате Горанов заради хазарта, Караниколов за едни пари, които нещо се раздаваха, а министър Маринов за упражненото полицейско насилие.

Третият вариант, който чухме от вицепремиера Дончев - няма мотиви. Един път за ДПС, един път за съмнение за корупция, един път без мотиви. Тогава какви са истинските мотиви? Мотивът е страх от хората, които протестират и страх от търсене на отговорност. Целта каква е? Оцеляване на всяка цена без оглед на това какво ще плати държавата и какво ще струва на народа вашето оцеляване", заяви Нинова.

"Уважаеми българи, мислите ли, че правителстовто, което цели само своето оцеляване и се страхува от вас, може да ви предложи бъдеще. Обясняват ни управляващите защо не трябва да си ходят. Ще има нестабилност, има криза. самите управляващи са нестабилност. За 4 години над 25 грандиозни корупционни скандали. Това е нестабилност. Щяло да дойде криза. С некомпетентната си и непоследователна политика във всички сектори те са източник на кризи", каза още Нинова.

Тя заяви, че правителството трябва да си отиде, за да не се прави повече лобистко законодателство през задната врата на парламента, за да не се използват институциите за кражби и като бухалка, а за да служат на хората. "За да не се назначават послушници, които подписват и горят като бушони, а смели и неопетнени хора", заяви Нинова.

Според нея трябва правителството да си ходи, за да бъдем свободни българи.

"Обединява ни първо целта - разграждане на мафиотско-олигархичния модел на паралелната държава и градеж на България от начало от умни, компетентни, професионални и почтени хора. Не спирайте българи, не спирайте да протестирате. Ако има един голям успех от всичко, което сме правили през последните 4 години е, че България се освободи от апатията", каза още Нинова.

"Българският народ си поиска свободата от мафията, поиска си държавата от задкусилисието, да продължаваме единни", изтъкна още тя.

http://epicenter.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.