Костадинов: Някой се опитва да вкара България и Македония в руско-украинския сценарий

https://svobodnoslovo.eu/politika/kostadinov-nyakoy-se-opitva-da-vkara-balgariya-i-makedoniya-v-rusko-ukrainskiya-scenariy/44148 SvobodnoSlovo.eu
Костадинов: Някой се опитва да вкара България и Македония в руско-украинския сценарий

"България и Македония са военни съюзници в НАТО. На базата на точно какво решение наш военен съюзник ще налага евентуално решение за забрана за посещение на евродепутати, народни представители, на политически представители? Това съюзническо поведение ли е? Това са неприятелски действия. Някой се опитва да вкара България и Македония в руско-украинския сценарий. Това се случва не заради наши действия, а заради наши бездействия", заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той подчерта, че Македония е държава, наследила агресивното поведение на старата Югославия.

"Тя видя миналата година, че България отстъпва на натиск. В парламента още не беше взето решението за премахване на ветото, а македонските медии вече пишеха, че България се е съгласила. Знаеха за разговорите на Христо Иванов с френския посланик. Информацията тече от страна на представителите на европейските институции в България към Македония. И се оказва в един момент, че България в поставена под натиск, а ние сме държавата-член на Европейския съюз", смята Костадинов. 

https://eurocom.bg/

17 Коментара

Дончо Денев

1 year before

От 110 години в сърцето на Европа великосръбските шовинисти, първо в кралска, после в комунистическа Югославия, провеждат свиреп, варварски антибългарски геноцид. От 1913 до 1944 година българите в Македония насилствено бяха обявени за южни сърби, техните имена бяха посърбени, езикът насила беше сръбски. С азиатска бруталност, запомнена от времето на османското иго, те бяха гонени, затваряни и убивани. През 1944-та новият комунистически диктатор Тито по съвет и с подкрепата на Сталин приложи нова тактика в геноцида над българското население във Вардарска Македония. За броени дни бяха сменени отново националността, имената и езикът им, тоя път като "македонски". Несъгласните бяха разстреляни без съд и присъда - над 35 000 души, а около 200 000 преминават през затворите и зловещите Титови концентрационни лагери. Геноцидът продължава! С пълна сила. И сега. В момента.

Коментирай

Н. Петров

1 year before

Разликата между македонец и бесарабски българин е тази, че единият на чист руски ти обяснява, че е истински българин, а другият на чист български, че не е.

Коментирай

Н. Петров

1 year before

Съобщение на книжарница в Скопие: Поради изчерпване на наличните количества, желаещите могат да получат "Историята на Република Македония" чрез СМС.

Коментирай

Хаджи Минко

1 year before

Македонски археолози откриха шлема на Александър Македонски. Радостни, те копаха още 4 часа и намериха и мотоциклета му!

Коментирай

Хаджи Минко

1 year before

- Защо на македонското знаме е изобразено слънцето? - Защото само то е по-древно от Македония.

Коментирай

Босилсковски

1 year before

Ей затова го мразят Костадинов, защото се осмелява да говори истината. И подобни недоразумения като Николова, с пяна на уста го заклеймяват. Николова, истината трудно се заглушава. Тя винаги намира път и начин да блесне. Моите близки и познати са твърдо решени да гласуват за Възраждане. Стига вече лъжи и преструвки. Искаме да слушаме само истината.

Коментирай

чокън

1 year before

Питат Радио "Ереван": - Защо македонският парламент е приел закон, забраняващ на македонците да ходят на баня? Без да се замислят, от радиото отговарят: - Защото в държавата им ще останат само чисти българи!

Коментирай

Ивайло Петров

1 year before

От историческа гледна точка съм категоричен и сега, че не можем да правим компромис с историята, не можем да бъдем съучастници във фалшификацията u. Да, съседите ни имат право на самоопределение - македонска нация, но тя е създадена от техния баща маршал Тито след Втората световна война и то по Коминтернова рецепта. След като има нация, трябва да има и история. А имат ли те история - имат чак след войната. Нека да изясним какво означава обща история. Общата история това е българска история. И не може да я делим. Ние не можем да делим това голямо и много важно въстание - Илинденско-Преображенското. А те казват - дайте ни Илинденското, ето ви Преображенското. Представяте ли си?!

Коментирай

Ивайло Петров

1 year before

Толкова млади хора са загинали в македонските полета, за освобождението на българите в Македония. И сега какво - да седне Комисията да преговаря чий е Гоце Делчев. Та това е кощунство! Той се е самоопределил приживе. Те да си се самоопределят каквито искат, но нека да знаят, че помакедончват костите на своите предци. Това е драмата. Посланик Георги Спасов от края на 90-те години рече: „Аз съм македонец!“ Ами добре, но се оказало, че неговият дядо е участвал в Тиквешкото въстание през юни 1913 година - това е българско въстание на македонските българи срещу новия сръбски режим във Вардарска Македония. Тогава му казах: „Вижте, вие се наричате македонец, но драмата ви е, че вашият дядо и българин“. Ето това вече стига до патология понякога. Те като седнат, казват: „Аз съм македонец“. Е, добре, но защо и Гоце Делчев трябва да е македонец? Ами той е загинал още през 1903 година!

Коментирай

Ивайло Петров

1 year before

Не трябва да има никакви скрупули, че Скопие щели да кажат - видите ли ги онези българи татари, както сърбите ни наричат. Още в края на XIX век сърбите казват: ние сме славяни, а българите - татари, и това повтарят и в Скопие. Промиват мозъците на децата в учебниците. Сега Скопие издава „Българските народни песни“ на братя Миладинови като македонски и казва, че Българската екзархия е побългарила македонците. А тогава още е нямало Екзархия. Четата на Калифер войвода идва от Македония. И султанът дава разрешение на хайдутите да основат на това място покрай река Тунджа свое селище, ако престанат да нападат керваните. Та в Скопие по тоя повод някои учени са ми казвали: „Абе, Ботев и той да не е македонец?“ Аз не можех да повярвам на ушите си и изригнах: „Вие не сте нормални! Вашето е патология!“. Имахме надежда, затова и ги признахме първи като държава. Но ние нация не можем да признаем, защото нацията се създава, тя не се признава.

Коментирай

Динков

1 year before

Г-н Петров, напълно се солидаризирам с Вашето мнение. Изкуственото разделяне на един народ и означаването му като две нации води до непредвидими последици. Пресният пример е пред очите ни. Ако в Украйна промиването на мозъци продължи едва 30 години, то в Македония е повече. Смятам, че ние прекалихме с авансите. Необходима е твърдост по отношение на историята и езика. Както сме се съгласили за началото на преговорите с ЕС, така можем и да се отметнем. Трябва само за изберем подходящите политици. Коя е единствената партия, гласувала против РСМ?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.