КОЯ Е СЛЕДВАЩАТА ТЕМА, НА КОЯТО ЩЕ СЕ МЕТНЕТЕ?

https://svobodnoslovo.eu/politika/koya-e-sledvashtata-tema-na-koyato-shte-se-metnete/115185 SvobodnoSlovo.eu
КОЯ Е СЛЕДВАЩАТА ТЕМА, НА КОЯТО ЩЕ СЕ МЕТНЕТЕ?

 

Запазването на българския лев беше жизнено необходимо, въпросът беше неотложен, ако не бяхме направили нещо, всичко щеше да отиде по дяволите, решаваща роля на Възраждане да спре еврото и т.н. Всички помним патетичните слова на Костадинов и сие отпреди последните избори и как на практика предизборната им кампания мина под надслов "Не на еврото!", а пунктовете за събиране на подписи на практика бяха предизборни на партията. Няма лошо. 

Проблемът е, че откакто въпросът е в Конституционния съд, партията почти не мъцва по въпроса и явно си намери нови теми, които да яхне. Просто съм сигурна, че Тъпата Йовка става сутрин и още чорлава отваря фейсбук и гледа какво най-много коментират хората, след което и определя водещите теми за партията. Без майтап, така прави. Беше зеления сертификат и ваксините /оказа се, че една трета от възрожденските депутати са със сертификати/, беше войната в Украйна /а гласуваха промени в ЗОВС за пращане на български войски в чужбина/, беше битка за еврото /а дори не защитиха достойно българския лев в комисиите и пленарна зала, където беше необходим не популизъм, а професионализъм/, защита на Трети март като официален празник, след това минаха на защита на ПСА. Та, кое ще е следващото?

Темата за еврото е много важна и тяхното мълчание не ме устройва. Не трябва да забравяме угрозата да го приемат всеки един момент. КС явно няма да си дава зор, но това не означава, че обществото и политиците трябва да спят по темата. Левът трябва да бъде защитаван постоянно. Дори да се организират нови дискусии, да се правят публикации, да се разяснява. Не е минала опасността.

Проблемът на Възраждане е, че им липсва дългосрочна стратегия и теми. Мятат се от тема в тема на гребена на популизма. Вземат участие по всяка тема, която може да им донесе гласове, но повърхностно и без да изпипват нещата докрай. Няма стратегия и тактика. Див популизъм. Например и не става ясно как точно ще предоговарят условията за ЕС. Какво точно? Знаят ли поне колко страници е договорът и протоколите към него и в кои ресори ще преговарят? И как си го представят, при положение, че се знае, че такъв договор се променя със съгласието на ВСИЧКИ страни в ЕС? 

Затова ги връщам отново на темата за еврото? Освен, че си измихте ръцете с Конституционния съд, какво друго правите по темата? Да чуем. Защото аз се подписах в подписката, която обявихте за ваша, на Възраждане. И искам да знам какво се случва!

Елена Гунчева-Гривова

8 Коментара

Човек

11 months before

Стига подлости и вероломство спрямо Възраждане! Нашите предци са си дали живота, за да можем да имаме Национална парична единица! Длъжни сме и да опазим Трети март! Длъжни сме и да предотвратим престъпното разрушаване на Паметника на героите, които са освободили България и цяла Европа от Кафявата чума и благодарение на които днес НЕ граничим на юг със Стара планина!

Коментирай

Човек

11 months before

Стига подлости и вероломство спрямо Възраждане! Нашите предци са си дали живота, за да можем да имаме Национална парична единица! Длъжни сме и да опазим Трети март! Длъжни сме и да предотвратим престъпното разрушаване на Паметника на героите, които са освободили България и цяла Европа от Кафявата чума и благодарение на които днес НЕ граничим на юг със Стара планина!

Коментирай

Ежо

11 months before

В края на краищата Възраждане е с не толкова много на брой нар. представители,т.е. нямат реална голяма сила. Ако сте могли да сте направили по-голяма и влиятелна партия Гунчева! Кого мразите повече-ПП,ДБ, БСП,ГЕРБ,ДПС или Възраждане?

Коментирай

Милко

11 months before

Това е нищо. Чака ни голям студ и мизерия. Защо ? Ми Панамския канал е почти сух. Кораби засядат на дъното. И какво ли? Ами няма пратки от щатите и Канада с втечнен газ за Европа . Трябва да заобиколят цяла Южна Америка. Или да минат по северния морски път, но там трябва да платят много пари на руснаците. И така - купувайте кожуси и събирайте дърва, индианци.

Коментирай

Ивайло Кирков

11 months before

Много точна статия! Изцяло подкрепям авторката. Темата "ПРОТИВ ПРИЕМАНЕТО НА ЕВРОТО" не просто е "много важна" - тя е НАЙ-ВАЖНАТА тема за България, тема на живот и смърт. В тази връзка - къде потънаха обещанията на Костадинов да не позволи гласовете и надеждите на стотиците хиляди хора да бъдат пренебрегнати!? Пълно умълчаване. Чакали били, видите ли, решението на Конституционния съд! Абе пилета златни, сега трябва да се протестира! Да се организират митинги и шествия! Защото, ако и когато КС реши, че Референдумът ще е противоконституционен - тогава ще е безнадеждно късно за каквато и да е организирана реакция. Със съжаление виждам, че Димитър Байрактаров в своите прогнози за Възраждане и Референдума се оказва много прав. Нещата се движат точно както той предсказа. А Възраждане се държат така, сякаш знаят, че в България повече избори няма да има. Може някой да им е казал... - не зная.

Коментирай

Кокич

11 months before

Да, точно сега трябва да се протестира! То половин България е по морета и планини и кой ще ти дойде на протеста! Ти, аз и Коцето! Мислете малко повече бе...

Коментирай

До Кокич ...

11 months before

Що се занимавате с тоя нещастник Ивайло Кирков ... Той, освен да си мечтае за бабички по поляните, за друго не става ....

Коментирай

Отвратен от елениното лицемерие

11 months before

Гунчева, ти си върхът на лицемерието. Всеки божи ден пишеш против Възраждане, а в съседния си пост пледираш за обединение. Обединение не се прави с плювки и ритане по кокалчетата. Щом единственият ти проблем е Възраждане, давай, оглави нова подписка за закриването на тази партия. Ти си една силно компрометирана личност и колкото и да пишеш, вече трудно ти се хващат на провокациите. Ивайло Кирков няма да го броим, и той тотално се издъни в разсъжденията си. Гунчева, толкова лъжи изрече в публичното пространство, че се чудя, не се ли боиш от божието възмездие?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.