КРЪГЪТ "ЗАЙЧАРНИКА"

https://svobodnoslovo.eu/politika/kragat-zaycharnika/15284 SvobodnoSlovo.eu
КРЪГЪТ "ЗАЙЧАРНИКА"

Аз, като човек незапознат и лаик, си задавам наивни въпроси. Например - фалитът на холдинг "Пътища" през 2013 година - няколко години след като Онуй взе властта и странно как по същото време като започване на строителния бум на държавна и общинска инфраструктура. Изведнъж пътищарите бяха изцяло подменени, за да се стигне до днес, когато няма строителна компания, която да е изпълнител на обществени поръчки и да не е свързана с кръга "Зайчарника".

И като човек незапознат и склонен към конспиративни теории, си мисля, че много от фирмите, обслужващи скъпите държавни и общински обществени поръчки, умишлено бяха докарани до фалит или пък бяха прехвърлени на "наши хора".

Също наивно предполагам, че от 2010 година насам е в сила активното мероприятие "прехвърли ми 30 %, за да си жив", с което Онуй овладя всеки по-голям бизнес в България и съответно го направи напълно зависим от държавата. Цел - освен огромните капитали, активи и власт, контрол върху работниците и служителите в най-големите български компании. Направо стана мека.....сила!

Ама аз просто си говоря....наивно....всички знаем колко е почтено Онуй!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.