Край с референдума за еврото на „Възраждане“: С 98 гласа „против“ предложението е отхвърлено

https://svobodnoslovo.eu/politika/kray-s-referenduma-za-evroto-na-vazrazhdane-s-98-glasa-protiv-predlozhenieto-e-othvarleno/112861 SvobodnoSlovo.eu
Край с референдума за еврото на „Възраждане“: С 98 гласа „против“ предложението е отхвърлено

След тричасов разгорещен дебат, депутатите не приеха предложението на „Възраждане“ за произвеждане на национален референдум с въпрос „Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“.

Предложението събра 68 гласа „за“, 98 „против“ и 46 „въздържал се“.

„Възраждане“, „БСП“, ИТН дадоха глас „за“, както и двама от ПП-ДБ. Радостин Василев също гласува "за".

Против бяха 14 души от ГЕРБ-СДС, всички от ДПС и 51 от „Продължаваме промяната“-“Демократична България“. Въздържаха се 45 депутати от ГЕРБ-СДС и един от ПП-ДБ.

frognews

5 Коментара

Vito

преди 9 месеца

От мутренската и доганската партия, като чуят за референдум получават алергична реакция, трябва да ги излекува някой...

Коментирай

Ана

преди 9 месеца

Това се нарича суспендиране на Конституцията и е основание народът да поиска разпускане на Народното събрание на момента. 98 вредители, продажници и измекяри се изхрачиха в лицето на повече от 600 000 български граждани, част от които вероятно са и техни избиратели. Извършва се преврат на конституционно уредения ред в държавата и вече открито се установява диктатура. Ако и сега не се вдигнем, значи заслужаваме Зеленски да ни се подиграва.

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

Ние, с Муцинка Фешънлиева, когато сме на смяна на околовръстното, получаваме и евро, и лева. Аз не бих отказала и виетнамски донги. Колежките от окрайна се мръщят на гривни, но яко прибират рубли и юани. Доларите изчезнаха.

Коментирай

Коментар

преди 9 месеца

Много моля , оттук насетне, когато се говори за приемане на еврото в България, ДЕБЕЛО да се подчертава, че това не е по волята на българските граждани, а е политическа решение на шепа измекяри, почти сигурно под външен диктат!!! Както беше и влизането ни в ЕС и НАТО.

Коментирай

Помнещ

преди 9 месеца

Не се предавайте! Има още две стъпки преди провеждането на референдума - президент и Конституционен съд. КС не може за подмине явното нарушение на конституцията. Референдум ще има!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.