ЛЕДНИКОВОТО ЛЯТО НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА

https://svobodnoslovo.eu/politika/lednikovoto-lyato-na-balgarskata-politika/14792 SvobodnoSlovo.eu
ЛЕДНИКОВОТО ЛЯТО НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА

Нищо не ме е отчайвало така силно, като припознаването на Васил Божков от българите за спасител на нацията и вярата в новия негов политически проект. Някак си за мен това стана символ на пълния идиотизъм и малоумие на българския избирател, от които дори овца би се засрамила.

Винаги избираме престъпниците. Винаги избираме крадливите, социопати и психопати да ни управляват. Винаги избираме НЕПОДХОДЯЩИТЕ. Защото никой не ни е научил да избираме. Или пък е някакъв самоубийствен национален порив да приключим с тая мъка с българската държава.

"Българско лято" е подигравка с българската политика, която е в ледников период последните 30 години. И нищо няма да се промени, като заменим един мафиот с друг. Нима забравихте пенсионерите, даващи последните си левчета за талончета за търкане? Нима забравихте пътя на Божков? Или подкрепяте един престъпник, защото се боричка с друг престъпник? Това не е избор, това е хекатомба.

Социолозите дават огромна преднина на ГЕРБ при евентуални избори. Всъщност не се учудвам. Разликата в никакъв случай не е толкова голяма, но реална опозиция на мафията няма, защото тя се погрижи за това. БСП се е вторачила в пъпа си и не вижда нищо извън дребнавите си ритания вътре в партията и загуби и малкото доверие на широките избиратели.

Затова българите се втурват към всяко ново нещо. Но нова мафиотска партия не е ново начало, а ново закопаване. Начело на държавата трябва да застанат хора образовани, почтени и доказали, че за тях България е над всичко. Единствената реална алтернатива, около която може да се обединят хората, е Президентът Румен Радев. Не се съмнявам, че генерал Радев като офицер ще спази клетвата си към България и като стратег ще направи най-верния ход в подходящия момент.

Знаем кои ще гласуват за ГЕРБ - недосегаемите, администрацията, бизнесът, държан на каишка. Но все още останалите българи сме повече. И от нас зависи да направим верния избор. И да принудим държавата да проведе честни избори. Ако не мълчим, ако следим, ако протестираме, няма да могат да подменят резултатите. Сега го правят, защото ние на практика няма за кого да се борим, защото знаем, че всички са еднакви. Но това може и трябва да се промени.

Но дотогава нека поне да се опитаме да мислим и да не си разпиляваме силите и доверието в нефелни проекти....

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.