Лена пак се качи на парапета, но мъжът и Миро отива бавачка! Надежда Йорданова, Атанас Славов, Мирчев и Кака Цона също аут!

https://svobodnoslovo.eu/politika/lena-pak-se-kachi-na-parapeta-no-mazhat-i-miro-otiva-bavachka-nadezhda-yordanova-atanas-slavov-mirchev-i-kaka-cona-sashto-aut/135766 SvobodnoSlovo.eu
Лена пак се качи на парапета, но мъжът и Миро отива бавачка! Надежда Йорданова, Атанас Славов, Мирчев и Кака Цона също аут!

Знакови лица на ПП-ДБ като Атанас Славов, Антоанета Цонева, Надежда Йорданова и Ивайло Мирчев няма да намерят място в бъдещия национален парламент. Ясни са и тримата им представители в европейския.

Никола Минчев, Радан Кънев и Христо Петров – Ицо Хазарта ще са тримата представители на „Продължаваме промяната – Демократична България“ в Европейския парламент.

Кънев и Петров влизат благодарение на преференциите, с които са разместили подредбата на листите – съответно от пето и шесто място.

Неуспехът на „Да, България“ да излъчи евродепутати е една от причините за оставката на Христо Иванов като председател на партията, твърдят наши източници от коалицията ПП-ДБ.

По собствено желание Иванов се отказа от депутатския мандат, но освен него в националния парламент не влизат членове на ръководството като Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева и бившият правосъден министър Атанас Славов.

Под въпрос е и Надежда Йорданова – също бивш министър на правосъдието.

В общо 10 района ПП-ДБ няма да излъчат депутат.

От решението на лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев зависи кой още ще отпадне.

Ако Петков избере да е депутат от 23-ти столичен район Настимир Ананиев няма да е народен представител, а в бъдещия 50-и парламента от Перник ще влезе Бойко Рашков.

Ако Асен Василев избере да е депутат от Хасково, от листата в Пловдив-град ще влезе Манол Пейков – кадър на „Да, България“.

Лена Бориславова се връща в Народното събрание, но съпругът ти и бивш заместник-председател на НС Мирослав Иванов се разделя с него.

Решението на Христо Петров да избере Европейския парламент вкарва в националния Венеция Ангова.

Благодарение на преференции депутат от 25-ти столичен район ще е и Елисавета Белобрадова.

ДСБ запазва броя на депутатите си и в европейския, и в българския парламент и това е една от причините лидерът Атанас Атанасов да не подава оставка.

Източник: БНР

6 Коментара

какви......

1 month before

Какви "знакови лица" са тия??? Направо са зад*ници!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.