МАРА ОТ СЕЛО ХАДЖИДИМОВО С ЧУТОВНО ТЪПО ПОСЛАНИЕ КЪМ ЧОВЕЧЕСТВОТО, ПОЧТИ КАТО ГОСПОД: ДА БЪДЕ СВЕТЛИНА!

https://svobodnoslovo.eu/politika/mara-ot-selo-hadzhidimovo-s-chutovno-tapo-poslanie-kam-chovechestvoto-pochti-kato-gospod-da-bade-svetlina/118618 SvobodnoSlovo.eu
МАРА ОТ СЕЛО ХАДЖИДИМОВО С ЧУТОВНО ТЪПО ПОСЛАНИЕ КЪМ ЧОВЕЧЕСТВОТО, ПОЧТИ КАТО ГОСПОД: ДА БЪДЕ СВЕТЛИНА!

Може да бъде изображение с 1 човек и текст, който гласи 'тъмнината и да тя призова да ce сложи край на насилието пребъде отново лъчът на светлината габриел: осъждаме по най-категоричен начин бруталните терористични атаки на "хамас' израел габриел: осъждаме по най-категоричен начин бруталните терористични атаки на "хамас" в израел 15 OKT. 2023 14:00 тя посочи, че регионалната ескалация трябва да бъде предотвратена. молитвата e най-голямата сила на човека, нека ние всички заедно, молитва за мир, да дадем сила'

Винаги съм се чудил, как е възможно един единствен човек да е в състояние да измисли толкова много глупости за единица време!

От 2012 г. колекционирам глупави изказвани, изрази, сентенции, идеи, лафове; готвя книга за глупостта в политиката.

И оставам изумен от ежедневни нови нови попълнения на тъпизми и глупости.

Ето и днес, вижте ги долу всичките!

• Мара: "Да пребъде отново лъчът на светлината."

• Бог: "Да бъде светлина." Битие 1:3.

Дали е уместно да перифразираш думи на Господ Бог в Св. Библия като собствено послание?

Какъв е този полумасонски метафоричен плеоназъм "Да пребъде отново лъчът на светлината"? Пребъде отново?!

Дали нейното послание ще бъде чуто в ивицата Газа?

Сигурно бойците и от двете воюващи страни веднага ще хвърлят оръжието и под лъча светлина ще се прегърнат в братска прегръдка?

Защото Мара призова още и "да се сложи край на насилието", възможно най-примитивна по синтаксис и семантика фраза-клише.

Освен това специалистката по българска филология осъжда "по най-категоричен начин бруталните терористични атаки", не знам в какво свое качество и световна позиция.

И терористите, зяпнали и изумени, се чудят какво да правят, да се предават ли, или да се записват при Баце в ПП ГЕРБ.

Друга глупост днес е фразата: "Регионалната ескалация трябва да бъде предотвратена." Не се уточнява коя ескалация, защо регионална, ескалация на какво и т.н.

После се Мара се добира до философско-религиозни върхове със умопомрачаващата сентенция: "Молитвата е най-голямата сила на човека." По-голяма сила няма, седиш и се молиш, пък каквото стане.

И накрая препратка към кого? Ми към Ахмед Доган, към кого другиго, с неговия известен хапакс "заедност":

"Нека ние всички заедно, с молитва за мир, да дадем сила!"

Е, не мога повече!

Колко е опасно да си прост и да искаш да изглеждаш умен!

акадПетър Иванов 

15 Коментара

Червената шапчица

преди 6 месеца

Габриел призова да се сложи край на насилието и тъмнината и да пребъде отново лъчът на светлината. Йохан 3:16

Коментирай

copy - paste

преди 6 месеца

Мортиша каза, че някой мигрантски натиск. Труповете на мигранти са в планината. Мортиша не ходи в планината. Мигранти на всеки километър катастрофират - нямало мигрантски натиск. Лъже повече от Киро и Урсулка заедно. ---- Откакто изби животните на старците и някой умряха от мъка по загубените добичета,Мара много състрадателна стана!

Коментирай

copy - paste

преди 6 месеца

То и Кирето обясняваше че много работел , а се оказа че с Лена са мачкали таванските квартири. Това им беше работата. ---- Гейбриъл, когато лъже вратът му се издължава още. --- На тая всяко изречение се състои от комсомлски празни приказки и пълни глупости. А си е отворила устата и затваряй ушите.

Коментирай

Сенека

преди 6 месеца

Dubia plus torquet mala. Миме, чудите се накъде да се наведете най-силно.

Коментирай

Бай Иван

преди 6 месеца

Това безмозъчно създание сигурно и тютюн няма да може да ниже, защото и там се иска да ти работи устройството между ушите! Явно милата е толкова зле, че не осъзнава какви глупости говори!

Коментирай

Олеся Зеленска

преди 6 месеца

Простете и,бре хора! Наша Мара толкоз акъл си има,другите и гледат сеира А и нека знае:- най-великият гений на двадесети век Алберт Айнщайн отбелязва: „Само две неща са безкрайни на този свят — Вселената и човешката глупост. А за първото не съм особено сигурен.“

Коментирай

Каламбур

преди 6 месеца

В това подобие на Homo Sapiens- габриел има само едно позитивно нещо- когато преработва храната произвежда тор. Така помага на растенията но, остава недостатъкът че, при тази преработка- хаби храната. Нищо друго полезно няма в тaзи селска пръчка.

Коментирай

Габриела

преди 6 месеца

Тази Мара, която прилича на ТеКеЗеСарска складажийка, но с по-малко акъл, е срам за Б-я..и за света!

Коментирай

Габриела

преди 6 месеца

Тази Мара, която прилича на ТеКеЗеСарска складажийка, но с по-малко акъл, е срам за Б-я..и за света!

Коментирай

Лора Хаджиева

преди 6 месеца

С този странен поглед,изпълнен със светлина ,Габриел може би ще отправи една молитва и за българския народ- да не се наложи ,да си събираме живота в един куфар като арменците от Нагорни карабах ,палестинците, милионите бежанци и да тръгнем на някъде, защото нас никъде няма да ни настанят в петзвездни хотели.

Коментирай

Бахой

преди 6 месеца

Минкее,не е достатъчно да назубриш много думи и да ги навържеш в изречения.И ум трябва за да има смисъл в написаното!!

Коментирай

Емил

преди 6 месеца

Тая нещастна женица е срам за България! А бе от къде ги изкопават такива тъпи каки?

Коментирай

Милчо

преди 6 месеца

Може да си пишете свободно....От Хаджидимово да стигнеш до Брюксел и от там министър-председател,се поне малко пипе.Преди няколко дни имаше колко и е била заплатата.Не ми се мисли и за имотите.А кафеджийските анализатори дават оценки за неща,които никога няма да познават.

Коментирай

Пламен

преди 6 месеца

"Е те такова животно нема!", възкликнал шопът, когато видял за пръв път жираф в зоопарка. - - - - - Да турим Мара в зоологическата градина, че жирафа е самотен!

Коментирай

Eli

преди 6 месеца

Най голям срам за България сте точно вие плюещи некадърници на българския народец.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.