Мария Габриел взима 50 000 лв. пенсия на година

Няма абсолютно никакъв повод за финансови тревоги

https://svobodnoslovo.eu/politika/mariya-gabriel-vzima-50-000-lv-pensiya-na-godina/112235 SvobodnoSlovo.eu
Мария Габриел взима 50 000 лв. пенсия на година

Няма абсолютно никакъв повод за финансови тревоги

Над 50 хил. лв. годишна пенсия ще радват външния министър Мария Габриел, щом навърши 65 години. Това сочат данните за полагащото се възнаграждение на еврокомисарите и полагаемото им се, след като напуснат поста или подадат оставка.

 

Мнозина бяха изненадани как тя остави добре платения си и престижен пост в Брюксел и дойде да бори злото в България под давление на Бойко Борисов в странно конструираното ротационно правителство. Всеизвестен факт е, че еврокомисарите се разписват срещу колосални за държавата ни заплати, а отделно имат огромен бюджет за поддръжка на сътрудници, екипи, стажанти, офиси и дори безплатни полети със самолет.

 

Габриел е оставила заплата, надхвърляща 238 000 евро годишно, за да спаси новата коалиция ГЕРБ-ПП. Макар тя вече да не е еврокомисар, няма да спре да се радва на финансовия поток от Брюксел, тъй като финансовите им благини не спират след края на мандатите. Бившите първи в ЕК получават над 1.2 млн. евро като преходни плащания, компенсации за преустройване и пенсия. Пенсията е 25 534 евро на година, а 3 години след напускането на поста, Габриел ще прибира на месец близо 20 000 евро за „преустройването“ на новото място, пост или дори държава, в зависимост от преценката й.

Източник: Уикенд

2 Коментара

Гйкьхшцкх

преди 10 месеца

Значи, за едни има таван, за други - НЕ. Егати шибаната държава! Тая зелена еуглена какъв принос има към ДОО, че да взема такива грешни пари?! Хора, които са ръбили за т. нар. държава - РБ и са се осигурявали, че и на максимум, не стигат и 1400 лв. Това НЕДОРАЗУМЕНИЕ с какво заслужи тези пари?....... Шибана държава..,

Коментирай

МИХАЙЛОВ

преди 10 месеца

...АМЕ НЕКА НА ТАЯ КИФЛА ДА И ПЛАЩАМЕ ДВОЙНО И ТРОЙНО ПО - ВИСОКА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА - ЗНАЧИ ВСЕКИ МЕСЕЦ ДА И ДАВАМЕ ПО 40 000 ДО 60 000 ЕВРА... И ТО ИЗЦЯЛО ОТ БЪЛГАРСКИЯ ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ / ОТ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ /... ...НО АКО ИЗПЪЛНЯВА ПОНЕ ДВЕ УСЛОВИЯ: ПЪРВО - ДА РАБОТИ ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БЪЛГАРИЯ И ДА ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ... ВТОРО - ДА ИМА КОНКРЕТНИ РЕАЛНИ ЗНАЧИМИ РЕЗУЛТАТИ ОТ РАБОТАТА И В ПОЛЗА НА БЪЛГАРИЯ И В ПОЛЗА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД... А ТАЯ КИФЛА ТОЛКОВА ГОДИНИ ДО СЕГА И СЕГА РАБОТИ ИЗЦЯЛО КАТО АГЕНТ, ЕНИЧАР И НАЕМНИК НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ И СЛУЖБИ... ...В ИНТЕРЕС САМО НА ТЕЗИ ОПРЕДЕЛЕНИ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ И СЛУЖБИ... ...И КАТО ПРОДАЖНИК, ПРЕДАТЕЛ И ИЗМЕННИК НА ВЯРА, РОД И РОДИНА... ...И ПРОТИВ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ И НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.