Марката "3-ти март" е регистрирана от Весела Лечева със заявление от август 2023 година

https://svobodnoslovo.eu/politika/markata-3-ti-mart-e-registrirana-ot-vesela-lecheva-sas-zayavlenie-ot-avgust-2023-godina/126330 SvobodnoSlovo.eu
Марката "3-ти март" е регистрирана от Весела Лечева със заявление от август 2023 година

Още от август миналата година президентът Румен Радев е предприел чрез посредници действия, свързани със слуховете за създаването на нов политически проект. Това показва проверка в Патентното ведомство, където на 4 август 2023 година Весела Лечева е подала заявление за регистрация на марката "3-ти март".

Лечева напусна БСП, след като приключи работата на последното служебно правителство, назначено от Румен Радев и в което тя беше министър на спорта. Въпреки че "3-т март" е регистрирана като търговска марка, то няма проблеми да бъде използвана и за название на гражданско сдружение или политическа партия.

Регистрацията е станала на 5 декември 2023 година и е със срок до 5 декември 2033 година. В обхвата на действие за нея наред с традиционните " реклама; управление на търговски сделки; търговска администрация; административна дейност; рекламни агенции; актуализиране на рекламни материали; връзки с обществеността; изготвяне на статистически данни; изготвяне на рекламни рубрики; организиране на изложби с търговска или рекламна цел; изследване на пазара; икономическо прогнозиране" и други е записано и "набиране на дарения с благотворителна цел; услуги за политическо набиране на средства; финансово спонсориране".

Това директно насочва към използване на марката за политически цели. Дали новият политически проект на президента ще стартира по време на неговия мандат или след изтичането му, не е ясно. Възможно е това да се случи както при президента Георги Първанов и неговия политически проект "АБВ".

fakti.bg

3 Коментара

Генчо Гунчев

преди 3 месеца

Едните "герои" ни съветват и искат от нас да забравим Трети март, като една от най-светлите дати в нашата история, а другите "герои" искат да не забравяме тази дата, но като използват същата за своите политически цели. И в двата случая ми идва гнусничко и подличко! Има святи неща! Не посягайте към тях!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.