Минчо Спасов: Борисов го взеха културно в цивилен джип, а плаче като дете

https://svobodnoslovo.eu/politika/mincho-spasov-borisov-go-vzeha-kulturno-v-civilen-dzhip-a-plache-kato-dete/4016 SvobodnoSlovo.eu
Минчо Спасов: Борисов го взеха културно в цивилен джип, а плаче като дете

„Мен също са ме задържали до 24 часа, но не съм се оплакал за това. Г-н Бойко Борисов се оплаква като малко дете. Той няма никаква държавна функция в момента, нито има имунитет, той е един гражданин като нас... Задържането на лица се извършва технологично вечер, защото не се знае къде се намира даденото лице през деня. Нямаше белезници, нямаше я показността като от времето на ГЕРБ. Културно го взеха в цивилен джип. Мен са ме качвали в камионетка“.

Това каза пред БНР адвокат Минчо Спасов, бивш депутат, бил е председател на вътрешната комисия в парламента, правозащитник.

Според адвоката арестът на Бойко Борисов е извършен в рамките на законовите правомощия на МВР – човек може да бъде задържан за 24 часа.

„Желанието на прокуратурата да информира обществото не кореспондира с поведението на Иван Гешев, който миналата седмица атакува в Конституционния съд изискването да бъде изслушван на всеки три месеца в парламента. Очевидно прокуратурата разчита не на диалог, а предпочита диалог“.

По думите му налице е липса на прочит на член от Конституцията, където се казва, че цялата власт произтича от народа:

„Съдебната също, затова съдебната власт също трябва да бъде контролирана от този, който е истинският господар и на трите власти. Този господар – народът, действа чрез всяка една от тях, контролирайки останалите. Това, което правят законодателната и изпълнителната власти, са нормални действия, те не се намесват по конкретни дела. Бърка се независимостта на конкретния съдия и прокурор с независимостта на самата съдебна власт. Обществото иска отговорност от съдебната власт, от нейната администрация, от Висшия съдебен съвет, от главния прокурор, те не са магистрати по конкретен казус“, заяви Спасов.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.