Министър Явор Гечев: И България обмисля забрана за внос на украинско зърно

https://svobodnoslovo.eu/politika/ministar-yavor-gechev-i-balgariya-obmislya-zabrana-za-vnos-na-ukrainsko-zarno/54723 SvobodnoSlovo.eu
Министър Явор Гечев: И България обмисля забрана за внос на украинско зърно

България обмисля забрана за внос на украинско зърно, каквато вече обявиха Полша и Унгария. Това съобщи в Пловдив министърът на земеделието Явор Гечев.

"Трябва да се запазят и българските интереси, още повече че, когато две от държавите реагират по този начин, то ако ние не реагираме по сходен, натрупванията на българска територия може да станат още по-големи, тъй че работим. Утре чакам докладите за правните основания на практика, на които са го наложили колегите. Работим в тази насока, ще имаме комуникация с министъра на икономиката, защото той е ресорният министър по отношение на този тип мерки. Предполагам, че във вторник ние вече, събирайки цялата информация, ще има комуникации с президента, който пряко има ангажименти в тази ситуация, тъй че е въпрос на време", обясни той.

Министър Гечев припомни, че още през септември страната ни е поискала реакция от Брюксел, а преди дни е провел онлайн разговори с негови колеги от шест държави.

trud.bg

5 Коментара

ИвайлоК

преди 1 година

Той обмислял, представете си! И колко ли дълго може да обмисля една невро-атлантическа марионетка? До утре. Докато от Брюксел (дори не от Козяк) му звъннат лекичко и той реши да закупи и дяловете зърно на Полша и Унгария.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

„Европейската комисия е наясно, че…. от Украйна. Тинтири- минтири… бля, бля… В този контекст считаме за важно да напомним, че търговската политика на ЕС е изключителна компетентност на цялата общност, така че всякакви едностранни действия са недопустими“, съобщиха от пресслужбата на Европейската комисия. ---- Гечев, къде си тръгнал, бе… България обмисля…. България нищо не обмисля

Коментирай

гост

преди 1 година

Не трябва да мислиш, а да изпълняваш.

Коментирай

Кольо

преди 1 година

Бля, бля... Приказки за наивници. Този " министър" е независим, защото от него нищо не зависи. Най- голямата издънка на Радев.

Коментирай

Гошо

преди 1 година

Е кво има да "обмисляш" , нали ти казаха от Брюксел-не . Сопол като теб не може да обмисля , а само да изпълнява .

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.