Надежда Нейнски обясни как може да влезем в Шенген по суша

https://svobodnoslovo.eu/politika/nadezhda-neynski-obyasni-kak-mozhe-da-vlezem-v-shengen-po-susha/124450 SvobodnoSlovo.eu
Надежда Нейнски обясни как може да влезем в Шенген по суша

Бивш външен министър обясни какво трябва да направим, за да влезем в Шенген и по суша.

Надежда Нейнски направи коментара, след канцлерът на Австрия Карл Нехамер обяви, че пълноправното членство на България ще се забави.

Аз не случайно споменах, че предстоят избори, включително избори в самата Австрия, евроизбори. Вие също знаете, че в момента светът и конкретно Европа се намира в сложна ситуация заради войните в Украйна и Близкия Изток, започна по бТВ Нейнски.

Има сложни промени, които се извършват, в много държави има популистка и националистическа вълна, които също трябва да бъдат управлявани. Тоест, когато има натиск на популисти и националисти, са нужни повече аргументи, нужна е по-голяма публичност на решението, добави тя.

Според нея в момента е много важно конкретно нашето правителство и евродепутатите да дават аргументи на нашите партньори и на австрийските ни партньори.

Искаше ми се да има и конкретни срокове, в които да се случи пълноправното ни членство в Шенген, но към момента няма такива. Облекчението, което ни дават сега обаче, това е мотивиращо, защото по този начин ние трябва да действаме като част от семейството. Тоест, те ни правят услуга, а ние заедно работим за това Европейския съюз да функционира по-добре, каза още Нейнски.

Ако България покаже капацитет, ако покаже умение да преговаря, ако даде добри идеи, защото България е външна граница на Европейския съюз, тоест на нас ни отива да имаме силен глас по отношение на реформите, касаещи миграционната политика, да дадем предложения, които да подпомогнат съюза, тогава няма изобщо да си го поставяме този въпрос Австрия ще се съгласи ли няма ли да се съгласи. Ако ние сме пасивни или просто се приемаме за субект на европейската политика, тогава вече както се казва, ще се сърдим на себе си, смята Надежда Нейнски.

petel.bg

6 Коментара

полковник

преди 3 месеца

Лесно. Със страйкъри и пехота.

Коментирай

Олеся Zelle

преди 3 месеца

Наде,Надее! Като млада -бе супер п....реводачка. Сега си дърта,с джуки-ммм! ...не ставаш веке. Толкоз немоЕм да пием

Коментирай

Борис

преди 3 месеца

И тая квачка хептен е изкуку-ригала.Дрън-дрън -дрън,общи приказки и нищо канкретно.Даже не смее да назове истинските причини да не ни пускат по суша!Сакън;да не обиди ездачите, си!

Коментирай

П. Василев

преди 3 месеца

Надка - Гаражната е вече като баба Яга. Трябва да плашат с нея малките деца, когато не слушат, не ядат и не спят. То с много ръгане навсякъде, до там се стига.

Коментирай

Добре де,

преди 3 месеца

виждали ли сте по отвращаващо изльчване: мерзост,душевна нищета,алчност,предателство.скотщина.... лицето на бьлгарския политик,тая пачавра е олицетворението.

Коментирай

Жоро

преди 3 месеца

Надо ма,обади се на Ленче-Кремче да ти изпрати някоя кутия с крем ,че кожата ти е сбръчкана и увиснала като на 250 годишна галапагоска костенурка

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.