НАЙ-ЦИНИЧНОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРОМЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА!

https://svobodnoslovo.eu/politika/nay-cinichnoto-predlozhenie-za-promeni-v-konstituciyata/123625 SvobodnoSlovo.eu
НАЙ-ЦИНИЧНОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРОМЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА!

НАЙ-ЦИНИЧНОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРОМЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА!

Днес депутатите ще гласуват САМО ЗА СЕБЕ СИ, за своя модел, за своята реализация като ЕДИНСТВЕНИ, за своята демонстрация за САМОДОСТАТЪЧНОСТ.

Едно от останалите в сянката на ВАЖНИТЕ НЕЩА предложение е: ДА ОСТАНАТ ДЕПУТАТИ И ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ! Ще гласуват да контролират онези, които организират изборите ФАКТИЧЕСКИ, в момент, в който те ще бъдат и кандидат- депутати! Ще гласуват за своето гарантирано, богоизбрано положение спрямо всички останали кандидат-депутати!

Под формата на демонстрация за НЕОБХОДИМОСТ от контрол на служебното правителство, всъщност се нарушават равните права на гражданите да участват РАВНОПРАВНО И ЗАКОННО в изборите като евентуални избраници. /Само за уточнение – служебното правителство е без контрол само 2 месеца. След това започва такъв МАСОВ контрол, че чак ни бяха омръзнали. Не е лошо някой да извади от протоколите в Парламента колко питания и колко пъти са били „НА КОНТРОЛ” служебните министри в парламента. Почти съм сигурен, че за месеците на работа на служебните правителства, особено последните, „контролната функция” на парламентаристите бе многократно надхвърляща тази спрямо редовен кабинет./

Въпросите, които стоят пред този текст в бъдещата Конституция са:

 ЩЕ БЪДАТ ЛИ ОГРАНИЧЕНИ ДЕЙСТВАЩИТЕ ДЕПУТАТИ, ДА УЧАСТВАТ В ИЗБОРИТЕ КАТО КАНДИДАТ-ДЕПУТАТИ?

 ЩЕ ИМАТ ЛИ ПРАВО НА ПОЛИТИЧЕСКИ ИЗКАЗВАНИЯ ОТ ТРИБУНАТА НА НС И НЕ Е ТОВА ПОЛИТИЧЕСКА АГИТАЦИЯ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ, ПРИ ТОВА БЕЗПЛАТНА?

 АКО СИ ОПРЕДЕЛЯТ ПРАВО НА ОТПУСК, ЗА ДА УЧАСТВАТ В ИЗБОРИТЕ, КАКВО ЩЕ СТАНЕ, АКО ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА СА КАНДАТ-ДЕПУТАТИ?

 АКО КАНДИДАТ-ДЕПУТАТ Е ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПАРЛАМЕНТА, КОГА И КАК ЩЕ СЕ ИЗБЕРЕ НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ?

 АКО СА В ОТПУСК, ТОВА ПЛАТЕН ИЛИ НЕПЛАТЕН ОТПУСК ЩЕ Е?

 ЩЕ ИМАТ ЛИ ПРАВО ДА ПОЛЗВАТ ВСИЧКИТЕ СИ ПРИВИЛЕГИИ НА ДЕПУТАТИ, В СИТУАЦИЯ, В КОЯТО СА КАНДАТ-ДЕПУТАТИ?

Въпросите са стотици и... всъщност всички препращат към самозабравянето на тези хора, влезли в Парламента, с тяхното демонстрирано чувство за САМОДОСТАТЪЧНОСТ и липса на каквато и да е правна мисъл.

С този текст дори надминаха уставите на търговските дружества и организации, когато няма никаква ЗАКОНОВА пролука за нов избор или промяна.

От всички абсурдни промени, тази е най-ЦИНИЧНА! Защото в нея се демонстрира истинската теза „НЯМА ДА ДОПУСНЕМ НИКОЙ ДРУГ! САМО НИЕ! ЗАВИНАГИ!”

Любо КОЛЬОВСКИ

3 Коментара

Глас народен

преди 4 месеца

А ще има ли къде да се скрият или да избягат ДУПЕтатите, ако влезят петнадесет ( 15 ) човека с автомати в НС ?!?!?!

Коментирай

Марчо Спасов

преди 4 месеца

Президентът да метне недомислицата на тези идиоти на Конституционния съд!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.