Най - големите демократи се борят за диктатура.А Божанков е мюрето или вестоносецът

https://svobodnoslovo.eu/politika/nay-golemite-demokrati-se-boryat-za-diktaturaa-bozhankov-e-myureto-ili-vestonosecat/116465 SvobodnoSlovo.eu
Най - големите демократи се борят за диктатура.А Божанков е мюрето или вестоносецът

Според Явор Божанков системният проблем с разделението на властите се появил по време на служебните кабинети, каквото и да означава това.

Разделението на властите е принцип на демократичната държава, който ограничава възможността за произвол на която и да е от трите власти - изпълнителна, законодателна и съдебна.

В действителност с предложението си 

парламентарната група на ПП-ДБ да внесе законопроект, който преразглежда правомощията на служебните кабинети и ограничаване на президентските квоти в регулаторите, Божанков НАРУШАВА този принцип.

Разделението на властите е преди всичко защита на свободата и превенция срещу формиране на тиранична власт , вкл. чрез съсредоточаване на властта в ръцете на една от тях.Божанков иска точно това - да се прехвърлят правомощията на президента на НС.

Естествено, че главен мотив в действията на Божанков и ПП ДБ е заклеймяването на Русия.

Президентът бил проруски настроен, назначавал си служебните кабинети и о, какво безобразие, имал квота в регулаторите!

Божанков стигна и по- далеч, обвинявайки " военните лица, сложени от Радев да управляват" в некомпетентност и целенасочени опити да изведат България от европейския и път на развитие.Тук вече замириса на шпионаж, а Божанков извиси ръст в ролята на обвинител.Същински Пилат Понтийски!

"Как президентът е коректив на правителството, когато атакува европейската му позиция за Украйна?!" попита Божанков и тук вече центърът на логиката в непретенциозния ми мозък блокира.

Службите трябвало да се реформират, защото били овладени от някой, който не искал те да работят."Имаме взривове в заводи, отровени хора. Чакаме службите и прокуратурата, но те не действат."

Драги ми Божанков, прокуратурата комуникира със службите във връзка с проверки и разследвания, ръководи производствата, контролира лицата на които е възложила задачи.И вероятно, Божанков за теб е изненада, но прокуратурата е част от съдебната власт, чийто кадрови орган е ВСС, половината от членовете на който избират депутатите.

Разбира се, Божанков не пропусна да защити онези записи, след които и Киро, и Асен, и Борисов и самият Божанков вече трябваше да са подсъдими.За посолствоТО и държавната измяна нито дума.

Най - големите демократи се борят за диктатура.А Божанков е мюрето или вестоносецът.Зад него хихикат Носът, Гнома и , Големите очи.

Радвайте се, неуважаеми, най- добре се смее, който се смее последен.

А ние няма и да се смеем- вече не можем.

Има по - успешни, а и удовлетворяващи гнева ни начини.Ще го разберете.

Румяна Ченалова

1 Коментара

moitoi

преди 7 месеца

Изкачат отнякъде никакви си МИШКИ и Ръфат ДЪРЖАВАТА!!! За другите НЕ знам но с УКРО-агенти се напълни Държавното Управление!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.