НЕ СМЕ ОТ ТЯХ

https://svobodnoslovo.eu/politika/ne-sme-ot-tyah/8532 SvobodnoSlovo.eu
НЕ СМЕ ОТ ТЯХ

Бойко Борисов: НЕ СМЕ ОТ ТЯХ.

При проведен брифинг на ГЕРБ днес Бойко Борисов заяви, че все още не са получили покана  от ПП Има Такъв Народ за обсъждане на проекто-кабинета. „Макар и неграмотно написано не получихме такова писмо“ заяви Борисов. Също допълни, че правителството му е направило толкова много, че трудно ще бъде „изчегъртано“.

"Възлагаме на нашите депутати да влезат в залата и да гласуват против правителството предложено от ПП "Има Такъв Народ". Ако изразим форма на добронамереност значи да ни привържат към сценаристи и тн. Не сме от тях. В Парламента нашите депутати не са потърсени за един отговорен разговор с останалите партии. При положение, че липсват парите в  бюджета и ако няма бюджет няма как служебно правителство - компромнетирано с финансовия си министър,  да внася бюджет, който ние политическите партии да приемем. Тотално компроментирано правителство. Изборът е между две лоши неща и за едното са гласували хората. Да не ни забъркват в техните каши", каза Борисов.

 

Също така Борисов разкритикува настоящото служебно правителство като неефективно и непостигнало нищо, а само лежащо на построеното от ГЕРБ. Борисов изказа притеснения и относно нарастващите бройки на новозаразените и това, че служебното правителство не прави нищо за подготовка на страната за задаващата се ковид криза. Критика получиха и партиите, които отстояват позицията си за нови парламентарни избори с оглед на създалата се политическа криза в страната.  Според Борисов при последната ниска избирателна активност вина има машинното гласуване. Определи обстановката в страната като покрита от страх по-голям от този през социализма.

„Тези хора там знаели езици, но това, което видях аз те не знаят най-важния – българския. Първото ми изискване в моята партия е да могат хората да пишат на български.“ Партия ГЕРБ и СДС трябва да стоят максимално отаделечени от отровните партии на омразата, които не зачитат волята на народа и не уважават избора на хората. Не може да имаш 0,5 % и да не отчетеш тези до тебе, които имат толкова.“ Заяви Борисов. Определи, че твърдението на Христо Иванов, че те са свалили ГЕРБ е лъжа, тъй като правителството на ГЕРБ е изкарало целия си мандат.

Изрази опасенията и за миграцията. Ситуацията е тежка и ще става още по-тежка.

Христина Коемджиева


 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.