Не за първи път г-н Петков показва непознаване на действащите закони в страната ни

https://svobodnoslovo.eu/politika/ne-za-parvi-pat-g-n-petkov-pokazva-nepoznavane-na-deystvashtite-zakoni-v-stranata-ni/115146 SvobodnoSlovo.eu
Не за първи път г-н Петков показва непознаване на действащите закони в страната ни

Кирил Петков: "Още в миналото редовно правителство този главен секретар не се справяше, но президентът застана плътно зад него и отказваше да подпише неговата смяна, просто защото му беше верен."

Не за първи път г-н Петков показва непознаване на действащите закони в страната ни. За да бъде сменен главен секретар на МВР е необходимо да има предложение от Министерски съвет., а след това се подписва указ. Така е записано в Закона за МВР.

чл. 36. (3) Главният секретар на МВР се назначава с указ на президента на републиката по предложение на Министерския съвет.

Има ли решение на Министерски съвет с премиер К. Петков за освобождаване на главния секретар на МВР и ако има, изпращано ли е то до Администрацията на президента за издаване на указ? Не! В Президентството такова предложение не е постъпвало. Може би са го изпратили на татко Петко или някъде другаде за съгласуване?

Късата памет, съчетана с абсолютна некомпетентност, ражда неадекватни изказвания.

Димитър Стоянов

4 Коментара

Абориген

преди 8 месеца

Специалните потребности раждат неадекватни изказвания.

Коментирай

Посетител

преди 8 месеца

То да е само това неадекватното му изказване, с мед да го намажеш... Съгласен съм с Абориген!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.