Нешка Робева: Задача на този парламент е да ни вкара във войната

https://svobodnoslovo.eu/politika/neshka-robeva-zadacha-na-tozi-parlament-e-da-ni-vkara-vav-voynata/54674 SvobodnoSlovo.eu
Нешка Робева: Задача на този парламент е да ни вкара във войната

„Ако са ме поканили в инициативата за провеждане на референдум за неучастие на България във войната и запазване на неутралитет, как мога да не се включа и да откажа? Не знам дали има нормален човек, който да каже, че няма да се включи, защото е за войната. Тук става дума за война. Тя е на прага. Задача но този парламент е да ни вкара в нея.“ Това каза в предаване на Поглед инфо, пред Валентин Кардамски, Нешка Робева, дългогодишен национален треньор по художествена гимнастика.

„Като човек от народа говоря. Народът плаща сметката. Неговите синове. Съпрузите, които ще бъдат хвърлени като жертвени агнета. Курбан ще даде държавата. Говорят за мир, за суверенитет, за демокрация. Там избиват два братски народа. И жертвите са ни еднакво скъпи и от двете страни. Всичко това се подклажда от онези, които печелят от войната. Нека хората да започнат да мислят кой има полза от тази война“, каза Нешка Робева с пълни със сълзи очи.

„Историята на нашия народ е тежка и трагична. Когато видях обръщението на онези над 100 интелектуалци, дето призовават за коалиция между ГЕРБ и ПП/ДБ, и си разрешават да цитират героизма на народа ни, който минал Балканската, Първата Световна война и пр., та той бил заслужавал евроатлантическите ценности? Казах си – „приятели“, не всички са идиоти. В момента се прави всичко възможно на всеки, който може да говори свободно, да му затворят устата. Обясняват, че като даваме оръжие е било за мир“, каза Нешка Робева.

На въпрос на Валентин Кардамски, дали този народ ще се надигне, но чак след разпятието си, каквото може да бъде вкарването му във войната, като изпрати синовете си на фронта, Нешка Робева каза: „Аз нямам тази дарба, каквато имаше Леля Ванга, но този народ и сега е страдалец. Страдалците си отиват. Те вече нямат физически сили. Смазани са. Унижени са. Оскърбени жестоко от това, че цял живот са дали труда си да изградят България. И днес тези "интелектуалци" ни дрънкат глупости. Когато обясняват, че Съветският съюз ни е бил окупирал, забравят да кажат, че сме били във война, макар и необявена към тях. Били сме съюзници на Германия. Какво се правят на две и половина.

„Категорично не вярвам, че Путин е решил да хвърли ракети срещу Украйна ей така. Меркел призна, че не са спазвали Минските споразумения. Нали не мислите, че е глупава жена. Мисля, че го каза, за да удари камбаната на затъпелите с тяхната идеология, с която искат да смажат средната класа и не само, които не се интересуват от народа“, каза Нешка Робева.

https://pogled.info/

2 Коментара

Хубаво изказване, госпожо . . .

преди 1 година

Само дето не казвате нищо за Румен Радев, наричан на галено "Мунчо Идиота" . . . Вие там имате ли заслуги ???

Коментирай

Га яде парите на западняците, не рева!

преди 1 година

Сега, като спряха сухото, стана много принципна.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.