Неуспешен първи опит: Не избраха Рая за шеф на НС, отиваме ли към политическия ад?

https://svobodnoslovo.eu/politika/neuspeshen-parvi-opit-ne-izbraha-raya-za-shef-na-ns-otivame-li-kam-politicheskiya-ad/136247 SvobodnoSlovo.eu
Неуспешен първи опит: Не избраха Рая за шеф на НС, отиваме ли към политическия ад?

Рая Назарян не успя да събере необходимите 121 гласа за председател на 50-ото Народно събрание. За нейната кандидатура гласуваха 116 депутати, което се оказа недостатъчно.

Така на втори тур отиват Назарян и Петър Петров.

Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, Петър Петров от “Възраждане”, Силви Кирилов от ИТН и проф. Юлияна Матеева от "Величие" бяха издигнато за председател на 50-о Народно събрание.

Кандидатурата на Рая Назарян бе представена от Теменужка Петкова, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, тази на Петър Петров от Цвета Рангелова от “Възраждане”, на Силви Кирилов, който в момента води Народното събрание, от Тошко Йорданов от ИТН, а тази на проф. Юлияна Матеева от Виктория Василева.

dnes.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.