Нинова: Няма да подпиша изпращането на оръжия за Украйна! Ако искат, да ме сменят!

https://svobodnoslovo.eu/politika/ninova-nyama-da-podpisha-izprashtaneto-na-orazhiya-za-ukrayna-ako-iskat-da-me-smenyat/3753 SvobodnoSlovo.eu
Нинова: Няма да подпиша изпращането на оръжия за Украйна! Ако искат, да ме сменят!

"Ако Народното събрание вземе решение България да предостави оръжие за Украйна, няма да подпиша разрешителното за това в качеството ми на министър на икономиката и индустрията. Пък ако искат, да ме сменят!". Това обяви пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова, изтъквайки, че подобно решение на Народното събрание би усложнило изключително много обстановката.

"Предстои парламентът да вземе решение за оръжията за Украйна, но ако го реши и ни задължи - вече става сложно. Ако Народното събрание вземе това решение, то изпълнителната власт трябва да го изпълни. Законът и процедурата са такива, че министърът на икономиката и индустрията трябва да се подпише последен. Ако парламентът вземе такова решение, няма да подпиша такъв документ. Ако искат да ме сменят, но аз няма да подпиша този документ! Тръгвам си от поста, да сложат друг човек, готов да подпише снабдяване с оръжие на Украйна. Но аз отчитам българския интерес и повечето граждани казват ясно: да не се изнася оръжие." - каза Нинова.

Лидерът на БСП обяви, че партията ще се противопостави на закупуването на нови 8 изтребители F-16 от САЩ, защото по изчисления на социалистите в този момент държавата няма как да отдели средства за това.

https://eurocom.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.