НИВА НА КУРУЛАЦИЯТА У НАС

https://svobodnoslovo.eu/politika/niva-na-kurulaciyata-u-nas/2978 SvobodnoSlovo.eu
НИВА НА КУРУЛАЦИЯТА У НАС

Политиката винаги си е била мръсна работа. Но калта и помията, в които е днес, надминава всякакви представи за отвратителност. Всеки, който става политик, знае с какво се захваща. Тези, които искат да си натискат бутончето и да изглеждат красиво, знаят, че няма да имат проблеми. Тези, които тръгнат срещу системата и системните играчи, знаят, че ще бъдат атакувани.

Но все пак трябва да има някакви граници. Особено от страна на мъжете. Когато мъж, па макар и прайд-джендър, или пък болен самотник, започнат да отправят грозни обиди и да правят скечове и колажи срещу жена, защото не могат да я оборят с политически аргументи, това говори за тях, а не за жената. Не се чувствам засегната или унизена от стотиците колажи, клипове с подигравки и скечове, нито предавания, които са гледани само от роднините на водещите. Но силно ме притеснява нивото. Да ги призовавам такива като Мравин, като СлавитУ или онова гърче да излезят с аргументи и политическа позиция срещу мен, а не да хвърлят помия зад гърба ми, означава силно да ги надценя.

Въпросът е дали да се допусне подобен стил в политиката. Всеки, който не се вписва в проектите и говори истината, да е омаскаряван и окалван от подлогите на "Америка за България". В политиката жени и мъже няма. Има политици. Затова няма да казвам колко е грозно мъже и то с власт и пари по подобен начин да се подиграват на жена, която има повече смелост от тях да направи нещо за Родината си. Няма да казвам какви комплекси избиват, за да се изправят срещу мен не в политически дебат, а по подобен начин зад гърба ми. А да използваш телевизията си, за да правиш подигравателни скечове срещу политическите си противници, говори за нивото на политиката, която правиш. Заедно с това, че от депутатите ти няма кой знае колко известни имена.

Кал и камъни се хвърлят по дървета, на които има плод. По камъни и пустини никой не хвърля. А специално за мъже, които в тоя живот не са създали нито семейство, нито дете, ни дори коте са отгледали, а парите си е направил от чалга и дива халтура, мога само да кажа, че ги съжалявам за нещастието им. Никакви скечове и подигравки няма да запълнят празнината в душите им. И не - не водят ада след себе си, а само долнопробен цирк.

Ако някой има да ми каже колко съм некомпетентна, ужасна и прочие, да има очи да ми го каже пред мен на политически дебат. Как изглеждам, какви са ми дрехите, прическата, стила на говорене, бижутата, обувките и т.н., не е политически въпрос. И вместо да се вторачвате в мен, направете нещо за вашите депутати, че на повечето дори не им знаем името. Няма как да се смееш на случайници, които никой не ги познава и думите им никой не помни, нали?

Нивото на дъбълите го знаем. Американски хрантутници, озверели от ужас, че повече няма да влезят в парламента и съответно да получават грантове. Жълтокафевите им флагмани, спонсорирани от Козяк, продължават да заработват. С тази разлика, че четенията на техните публикации са по-малко от тези на профила ми.

Така, че ако хвърляте помия, тя ще лепне по вас, а не по мен. И понеже съм вярваща, прощавам ви, Бог ще ви съди. Впрочем за повечето от вас вече го е направил.

Елена Гунчева

https://t.me/elenaguncheva

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.