Обединение “Бузлуджанци” събра Иван Таков, Георги Първанов, Сергей Станишев и над 500 знакови социалисти под надслов: “За бъдещето на БСП и лявото" (ВИДЕО)

Ваня Григорова: Битката за София не е приключила. Въпрос на време е да се касират изборите

https://svobodnoslovo.eu/politika/obedinenie-buzludzhanci-sabra-ivan-takov-georgi-parvanov-sergey-stanishev-i-nad-500-znakovi-socialisti-pod-nadslov-za-badeshteto-na-bsp-i-lyavoto-video-6/130040 SvobodnoSlovo.eu
Обединение “Бузлуджанци” събра Иван Таков, Георги Първанов, Сергей Станишев и над 500 знакови социалисти под надслов: “За бъдещето на БСП и лявото" (ВИДЕО)

Ваня Григорова: Битката за София не е приключила. Въпрос на време е да се касират изборите

Над 500 социалисти от цялата страна се събраха на среща "За бъдещето на БСП и лявото". Съпричастност към каузата  демонстрираха председателят на софийската организация на БСП Иван Таков, президентът Георги Първанов, бившият министър-председател Сергей Станишев, както и министрите от неговия кабинет Емилия Масларова, Асен Гагаузов и Петър Мутафчиев, заедно с бившия кмет на Смолян Дора Янкова и Калоян Паргов, който оглавяваше столичните социалисти преди Таков. Сред гостите бяха също най-острото перо на социалистите Велислава Дърева, Ваня Григорова, Мая Манолова, Светлана Шаренкова, Ангел Найденов и Кирил Добрев.

 

На връх Тодоровден, в НДК председателят на БСП - София Иван Таков и столичните социалисти дадоха старт на дискусия за състоянието на социалистическата партия. Тя преминава под мотото "Да спасим БСП и социалистическата идея!" Целта й е да се състои свободен и отговорен разговор за това как да бъдат възстановени партийните структури и вътрешнопартийния живот въз основа на демократичните принципи и норми в БСП.

 

“Възраждането на БСП е високата цел, за която работим”. Това заяви Иван Таков в словото си. Зала 6 на НДК се оказа тясна да събере желаещите от цялата страна да присъстват на разговора. Над 500 души проявиха интерес и се включиха в дискусията.

 

Лидерът на столичните социалисти направи ретроспекция и оценка на случилото се в БСП през последните две години и призова присъстващите да спрат с констатациите. "Сега трябват действия, заяви той. - Действахме решително, когато започнахме кампанията за местните избори в София. Знаехме, че ако искаме да съживим партията, трябва да действаме въпреки председателя и нейните съучастници в ръководството. А когато те правеха всичко възможно да пречат, да действаме въпреки тях. И успяхме. Успяхме да върнем идеологическия разговор в партията.

 

Обединихме се зад манифест с изцяло леви послания. Бяхме против тоталната разпродажба на общинска собственост, на концесионирането на услугите. Против отказа на общината да управлява своята собственост. Показахме, че има и друг начин. И хората го възприеха. Предлагам днес да продължим този разговор. Вече на национално ниво. Да се върнем към корените, към истинските ценности, които БСП е отстоявала през годините. Само така ще обединим лявото. Само така ще изпълним нашия дълг, завещан ни от патриарха на социалистическата партия Димитър Благоев - да смъкваме маските на тартюфите, византийците и лъжците".

 

Иван Таков добави, че е било трудно да бъдеш социалист през 1891 г. Той цитира Димитър Благоев, че тогава е трябвало човек да има здрави нерви и дълбока вяра в социализма.

 

"Днес трябва да се върнем към миналото, да разберем настоящето и да се опитаме да прозрем бъдещето. Трябва да го направим разумно и смело. Защото бъдещето на БСП и лявото днес е наша отговорност, заяви той. - Пред нас стои редовен пълен отчетно-изборен цикъл в партията. Той трябва да даде силен тласък на БСП с 4-годишен хоризонт, с нови лица, със свежи идеи, със смелост да отстояват левите ценности. От Дядото пазим и друг завет - да не вярваме на баналните очевидности и да търсим изхода в безизходността. Защото няма безизходни ситуации, има безизходни партии, които умират и изчезват от политическата сцена... БСП обаче е жива. БСП е тук днес, защото ние сме БСП.

 

Предстоящите избори налагат бързи действия. На основата на това, което направихме през последната година в София, предлагам да създадем обединение в Партията, което да наречем "Бузлуджанци". Да си дадем възможност да вършим истинска, смислена политическа работа, без да разчитаме на "идеите", "инициативите" и "мотивацията" от централното ръководство. Да покажем как може да работи истинската социалистическа партия.

 

Защото ние сме партията, а не тясното ръководство. Да, председателят държи писалката и печата, но това не бива да служи за оправдание. Ако ръководството от "Позитано" може без партия, защо партията да не може без ръководството от "Позитано"?! Да опитаме да спрем очертаващата се поредна електорална драма, в името на оцеляването на партията. Да поемем инициативата и работата по свикване на конгрес в кратки срокове. Всички знаем, че за политическия успех са необходими ясни цели и хора. Мисля, че ги имаме и двете. Трябва да действаме сега. Възраждането на БСП е високата цел, за която работим. България има нужда от силна социалистическа партия. Убеден съм, че БСП отново ще бъде тази сила. Ние ще я направим силна отново! Такава, каквато Благоев и първоапостолите я създадоха на Бузлуджа. Защото ние сме като тях. Ние сме бузлуджанци", завърши словото си Таков под бурните аплодисменти на залата.

 

Какво още казаха присъстващите на срещата под надслов “За бъдещето на БСП и лявото", гледайте в репортажа от  Зала 6 на НДК, ексклузивно в “Свободно слово”.

Източник: crimesbg.com

20 Коментара

Бля, бля

преди 1 месец

Ама тези наистина ли си вярват ,че милионр.и могат да обсъждат "БЪДЕЩЕТО НА БСП И ЛЯВОТО "? Само погледнете присъстващите и веднага ми се отщява да мисля за БСП и лявото. Хора ,които опорочиха лявата идея ,отвратиха хората с поведението си ще спасяват лявата идея . Кои са тези ? Сергей Станишев с плоския данък ,който и до ден днешен яде от парите на работещите бедни ,или Мая Манолова и създаване на партиики, движениица, с които гледа НС отвън ,или дейността и като омбудсман ? Еле пък Ангел Найденов, който миналата седмица имаше статия срещу Русия , пропуснах Георги Първанов, но да не задълбавам повече. Милионери не могат да са съпричастни към работещите ,бедните ,изхв ранните зад борда на живота .

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Лелее, ами то само нафталин, ве... Няма ли нещо младо, някоя млада мръвка, нещо свежо...

Коментирай

Бля, бля

преди 1 месец

ХАХАХА, те младите им наследници са в ПП ДБ .

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Мая Манолова щяла да ходи в Пловдив, за да брани Альоша... Значи край и с този паметник.. Те са уникално семейство. Мая Манолова - върла социалистка, всеядна... и нейния съпруг, Ангел Найденов - върл натовец, глуповат и семпъл мъж. Тия неудачници са много хитри и прибират пари от всякъде. Без умора, без свян и без срам.

Коментирай

Бля, бля

преди 1 месец

Интересно какво ще пази ,след като за рязането на ПСА се оказа ,че няма разрешение ,а частите му са захвърлени в с. Лозен. Та нима нито това сдружение, нито БСП ,та и гореизброените милионери не могат да съберат пари и на техни разноски да се възстанови ,та тази ще пази гащите на Альоша . Колкото пребори Топлофикация като беше омбусман. Да не говорим на какво е заприличала чинията на Бузлуджа ,която е архектурно чудо ,дори преди години я показваха по Дискавъри.

Коментирай

Vito

преди 1 месец

Пак ли тия бездарници ни пробутват?!?

Коментирай

Ст.Лозински

преди 1 месец

Предлагам най-практичното - да възродим БКП и да вземем цялата власт -"вся власт советов", после да възродим отново член 1-ви в Конституцията. Така отново ще вземем властта и тогава членската маса отново ще стане 1 милион, както беше, тогава дори К. Нинова няма да има сили да смалява бройката и да пречи. И така всичко ще се възроди по естествен път - както си беше: долу частната собственост, защото, както казваше др. Ленин: козата ежечасно ражда принадена стойност, т.е. капитализъм, а това значи експлоатация... Веднага ще назначим др. Дърева за министър на културата и пропагандата и така ще сложим категорично край на тези лигавщини, наречени собствено мнение, назадничави мисления, опозиция и пр. сектанщини. А на другарите, които позабогатяха в този мрачен период от тридесет години ще предложим да се осъзнаят и саморазкритикуват в знак на осъзнатото си грешно поведение. И така отново обединени в монолитно ляво ще вървим напред и нагоре, дакато членската маса стане поне два милиона!

Коментирай

Бля, бля

преди 1 месец

ХАХАХА, че за не би сега да е по различно, а ? И тогава имаше бутикова партия БЗНС начело ,на която беше Георги Трайков,която гласуване и подкрепяше БКП . Сега какво е различното ? ГЕРБ И ППДБ са двете страни на една монета ,а уж БСП и В ЪЗРАЖДАНЕ опозиция. Глупости на търкалета . Колкото до подигравката с Дърва министър на културата и пропагандата може да се окаже ,че ще има по голяма вероятност да имаш възможност за собствено мнение ,отколкото сега . Хайде да не говорим за сегашната цензура и липса на равнопоставеност на изяви на членове от неправилните партии по "националните "телевизии ,в които не виждам нищо национално.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Предлагам най-практичното - да възродим БКП и да вземем цялата власт -"вся власт советов", после да възродим отново член 1-ви в Конституцията. Аз и Муцинка ще отговаряме персонално за младежите, т.е. - ДКМС... и по конкретно за организирането на семинари и обучение в почивните станции на БПС. Така рязко ще повишим раждаемостта - нали помните какво се правеше след 21 часа в почивните станции на профсъюзите...

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Две монахини на пазар купували краставици. По-младата отбирала само прави. По едно време по-старата се обадила: - Стига само прави - вземи и някоя друга крива... ------ - Дядо, пролетта дойде. - Какво? - Пролетта дойде! - Не чувам, какво? - Котките се ***! - Аааа, пролетта е дошла.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Скромна монахиня имала работа в града. Като я свършила нямало с какво да се прибере, тръгнала пеш а пътя до манастира бил далеч. По пътя я настигнала луксозна кола, шофьора бизнесмен я поканил любезно да я откара. След колебание се съгласила. Пътьом пак след колебание му се и отдала. Той я възнаградил богато. Така си организирали няколко тайни срещи. Но, все пак и съвестта и да е чиста оставяла част от дареното на манастира. Една вечер след поредната тайна среща, тъкмо се прибрала поизморена в килията си на вратата и се чука. - Кой е? - Попитала тя. - Отец Серафим сестро нося ти питки с мед. Миг мълчание... креснала: - Да ми се махаш и повече изобщо да не ме търсиш! А с питките си с мед иди и пробвай и почукай на вратата на майка Мария...

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

- Какво е кръстоска между комар и муха? - Политик - Хем кръв пие - хем ла*на яде! ----- - Скъпа, когато умра, ще правиш ли c*кс с някой друг? - Скъпи, за това, не ми е нужно да си умрял. ---- - Защо като се събуди жената сутрин си протрива очите??? - Защото няма топки да си ги почеше!!!

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

На мен най-противен ми е мазния тарикат Станишев.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Украинското копеле Сергей Станишев се интересува само от пари и власт...

Коментирай

Ваня

преди 1 месец

Отврат!

Коментирай

Ваня

преди 1 месец

Отврат!

Коментирай

Кикикорчо

преди 1 месец

Това сдружение трябва да се нарече Сдружение Баджанаци-в всички са таковали Бесепето!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.