Оценките на министрите - на финален етап

https://svobodnoslovo.eu/politika/ocenkite-na-ministrite-na-finalen-etap/125773 SvobodnoSlovo.eu
Оценките на министрите - на финален етап

Оценката за работата на правителството ще бъде готова до дни, заяви пред журналисти вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

Преди нея премиерът акад. Николай Денков заяви, че до 6 март съставът на кабинета след ротацията ще бъде готов. 

Резки движения засега не се очертават - и двете страни са дали заявки, че рокади ще има само там, където е наложително. Нови министри пък ще се назначават по съгласие и на двете страни в сглобката.

"Ние сме на финален етап от оценката на работата на всеки един от министрите. Анализът показва до каква степен са изпълнени задачите, къде има забавящи се неща, но те са наистина, става въпрос за много бързо наваксване, къде има нужда да си поговорим дали това ще бъде изпълнено в сроковете, в които сме ги заложили и след това с академик Денков ще седнем и поговорим и разбира се, този анализ ще бъде свързан вече и с министерствата, и с министрите, които носят отговорността за изпълнението на програмата", каза Мария Габриел.

Кои министри конкретно ще бъдат сменени - не се знае със сигурност. 

Възможно е главата си да загуби спортният министър Димитър Илиев, въпреки че самият той не вижда пропуски в работата си. От няколко дни името на Илиев се върти в медиите заради корупционния скандал в спортното министерство. Смята се, че целта е той да бъде свален от поста си при ротацията, защото е спрял схемите в ММС. 


Спокоен за поста си е и министърът на екологията Юлиян Попов.

Има една потвърдена смяна - тази на здравният министър Христо Хинков. Самият той заяви, че сам е решил да напусне поста си след ротацията. Румен Христов от СДС посочи вчера обаче, че остава негативната оценка върху работата му заради скандалите с УМБАЛСМ “Пирогов”.

Спекулира се и с министрите-анонимници - онези, които не са познати на обществото, защото не са били достатъчно активни в работата си.

Засега изглежда спокойни могат да бъдат транспортният министър Георги Гвоздейков и регионалният министър Андрей Цеков. 

Въпросът с вътрешния министър Калин Стоянов не създава напрежение над повърхността, въпреки че заради скандалите с протеста срещу ръководството на БФС и полицейското насилие срещу протестиращи. Именно тогава се заговори за това чий точно министър е Стоянов като от ГЕРБ се обявиха в негова защита. 

Възможно е постът си да запази и министърът на електронното управление Александър Йоловски, който също разбуни духовете в сглобката, но не загуби поста си, въпреки скандалите с доклада на ДАНС и машинния вот на изборите. Йоловски се оплака от заплахи и поиска да му бъде назначена охрана. 

ФрогНюз

1 Коментара

Бате Винету

преди 3 месеца

Всички са отличници, а Тагарев е и герой на Съветския съюз. Браво! Да живее БКП!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.