Омерта: Прокуратурата във Варна смота трите дела срещу „Мис ГЕРБ“ Славена Точева

https://svobodnoslovo.eu/politika/omerta-prokuraturata-vav-varna-smota-trite-dela-sreshtu-mis-gerb-slavena-tocheva/55029 SvobodnoSlovo.eu
Омерта: Прокуратурата във Варна смота трите дела срещу „Мис ГЕРБ“ Славена Точева

Прокуратурата упорито мълчи докъде са стигнали разследванията, образувани във връзка с подозрения за търговия с гласове за рекордьорката по преференции във Варна Славена Точева от ГЕРБ, близка до регионалния фактор Даниел Славов – Дидо Дънката.

Както „Сега“ писа в началото на април, под надзора на Районната прокуратура във Варна се водят 3 досъдебни производства, свързани с гласуването за Точева. Narod.bg пръв разкри, че съпругът на „Мис ГЕРБ“ Милен Райков – Мушо лежи в испански затвор за наркотрафик.

Затова и на 18 април бяха пратени въпроси до говорителката на прокуратурата там, както и до районния прокурор, до пресцентъра на върховната прокуратура и до говорителката на главния прокурор Сийка Милева. „Сега“ поиска да разбере докъде са тези производства, има ли повдигнати обвинения и т.н. До края на миналата седмица отговори така и не дойдоха, а говорителката и зам. районен прокурор на Варна не отговаряше нито на стационарния, нито на мобилния си телефон.

Точева привлече вниманието, тъй като избори след избори поставя нови рекорди по преференции. На 2 април тя получи 10 155. За сравнение – водачът на листата на ГЕРБ във Варна Даниел Митов е с 4339, а вторият – Красен Кралев – с 2996. Точева бе трета в листата, за нея се гласуваше с номер 103.

На 2 октомври 2022 г. тя спечели 7306 преференции, а звездата й изгря през април 2021 г., когато с над 6000 от 25-то място финишира втора. До ден днешен липсва правдоподобно официално обяснение за неудържимия възход на неизвестната довчера млада дама, която е очаровала гласуващите главно във варненските села.

Разследващите от МВР са предали всичко, събрано по трите дела, на прокуратурата. Едно от тях е върнато от прокурорите с допълнителни указания, научи „Сега“ въпреки мълчанието на Районната прокуратура във Варна.

Първото дело, свързано с преференциите за Точева, е образувано на 2 април. Ден по-рано в Аксаково са предлагани по 50 лв., за да се гласува с преференция 103, сочат данните на разследващите. По това дело са разпитани редица свидетели, но се чака и резултатът от експертиза, казаха източници, запознати с разследването. Производството е в законовия двумесечен срок.

Другото дело е по сигнал, че общински съветник от с. Аврен е предлагал по 50 лева, за да се гласува за Точева. По това разследване предстои разпит на десетки свидетели, като срокът му е до 24 май.

Третото дело, свързано с рекордните преференции е образувано на 30 март т.г., след като е получена оперативна информация за купуване на гласове. По това дело са претърсени имоти в Девня и кв. „Повеляново“ и са иззети пари и агитационни материали с отбелязване на преференция 103 за ГЕРБ, тефтер с имена и суми. Делото е върнато от прокуратурата на МВР с указания. Срокът на разследването е до края на май.

НЕ Е ОТ ВЧЕРА

Във Варна МВР работи по данни за престъпна група, организирана за изборни престъпления, която действа от изборите през април 2021 г. и целта й е да склонява избирателите да гласуват за ГЕРБ и Точева, казват източници от вътрешното министерство. Според данните Д.С. (Даниел Славов, б.ред.) лично предоставил на организатора на групата – Н.Т., пари, които да бъдат предлагани на избирателите.

Н.Т. ръководел отговорници за отделни общини, населени места и социални групи. Установени са и редица участници в групата. По принцип Н.Т. бил разработван за наркотици, когато МВР стигнало до информацията и за купуване на гласове.

Претърсен е и офисът на Д.С. в хотел във Варна. От там са иззети над 23 хил. долара и близо 12 хил. лв. Образувано е разследване за изборни престъпления. По това разследване още се работи. През 2021 г. Н.Т. е привлечен като обвиняем по друго дело за изборна търговия, но в последствие разследването срещу него е прекратено.

Преди последните избори в МВР отново постъпила информация, че групата се е задействала за купуване на гласове. Данните били докладвани на прокуратурата с предложение да се иска прилагане на специални разузнавателни средства. Прокуратурата внесла в съда искане за СРС, но Окръжният съд във Варна отказал.

narod.bg

1 Коментара

Искрен Николов

преди 1 година

Тая независимо на Дънка ли е человек, или пък на килотите на баба ми, в нея прозира единствено и само едно велико качество: Едновременното владеене на деянията Фелацио, анално фалосоприемане, вагинално всмукване на поне три члена, а наред с това и запълване на останалите телесни отверстия без наличие на сфинктер:)))))

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.