Осман Октай: Петков да внимава – съжителството между ДБ и „Позитано“ е взривоопасно

https://svobodnoslovo.eu/politika/osman-oktay-petkov-da-vnimava-sazhitelstvoto-mezhdu-db-i-pozitano-e-vzrivoopasno/3982 SvobodnoSlovo.eu
Осман Октай: Петков да внимава – съжителството между ДБ и „Позитано“ е взривоопасно

Съжителството между „Демократична България“ и „Позитано“ в тази коалиция е взривоопасно. Това трябва да се наблюдава от Кирил Петков и „Продължаваме промяната“. Това каза в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“ политическият анализатор Осман Октай.

По думите му коалиционните партньори са по-големи врагове на „Продължаваме промяната“, отколкото външните – ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“.

Според него БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ са в тази коалиция, само и само, за да си възстановят изгубените позиции.

„Продължаваме промяната“ отне на Слави 40 мандата - това те никога няма да го простят. И какво следва? Така, както се разпределиха министерствата ми говори много ясно, че всичко това е дебнене на ПП, за да си върнат позициите“, коментира Осман Октай.

Той припомни, че това, което ги е свързало е анти-ГЕРБ, анти-Бойко и анти-Гешев и спешно провеждане на съдебна реформа.

„Засега всичко се проваля. Закриването на Спецпрокуратурата абсолютно нищо не им върши. Не променя нищо в съдебната система. Знам, че бяха бухалка на Борисов, Гешев и мафията, но това не решава проблемите в съдебната система. Ако искаха да получат оставката на Гешев, първо трябваше да променят Закона за КПКОНПИ и да сложат един читав, сериозен човек, който ще води битка. Когато Гешев, мъжката секретарка на Цацаров, беше поставен като главен прокурор, аз казах, че Цацаров, който е шеф на КПКОНПИ, има много по-голяма власт от главния прокурор. Гешев може да те мачка по арестите, но Цацаров може да закопчае активите на всяка фамилия и на главния прокурор, и на членовете на ВСС, и на политици, и на министри“, смята Октай.

Според него „Продължаваме промяната“ или „Демократична България“ ще бъдат принудени да направят предсрочните избори, които той прогнозира през есента.

„Корнелия Нинова има представителство във ВСС, но досега не е споменала името на Гешев нито веднъж. Това са зависимости, които саботират. Лидерката на БСП се вживява като ръководеща коалицията. С нея се съобразява и самият Кирил Петков. Тя взе и социалното министерство, защото тези структури и кадри са й основа за развитие на предсрочни избори“, коментира още политическият анализатор.

Той сравни членовете в коалицията с орел, рак и щука. „Постепенно, всеки ден, като прегръдката на боата, унищожават Кирил Петков и „Продължаваме промяната“.

Осман Октай прогнозира, че битката да се извоюва държавата обратно от мафията ще продължи в следващите 5 до 10 години

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.