ПатрЕотът с фес Слави Бинев: ДПС е най-патриотичният жест, който съм правил

https://svobodnoslovo.eu/politika/patreotat-s-fes-slavi-binev-dps-e-nay-patriotichniyat-zhest-koyto-sam-pravil/25966 SvobodnoSlovo.eu
ПатрЕотът с фес Слави Бинев: ДПС е най-патриотичният жест, който съм правил

ДПС е най-патриотичният жест, който съм правил - това заяви в ефира на Нова телевизия бившият депутат от "Атака" и настоящ кандидат-депутат от листите на ДПС Слави Бинев.

В сутрешния блок на медията той се обяви против клишетата и поиска те да бъдат разбити.

"Патриотизмът е смелост и трябва да се показва по всякакъв начин", каза Бинев, цитиран от "Оффнюз".

По негови думи "патриотизмът не е маса в ресторант, че да е резервирана за една партия" и добави, че ДПС е една от най-патриотичната формация.

"По презумпция всяка партия трябва да е патриотична, а пещерният популизъм трябва да се консервира", каза Бинев.

Той обясни трансфера си от Патриотите към ДПС с това, че в "Атака" не са му давали поле за изява, докато в Движението той ще има такова.

"Не забравяйте, че аз съм един от конструкторите на Обединените патриотите. Исках да се съберем отдавна така, както сега. Но има хора, които бъркат патриотизма с личното обожание. Патриотизмът е чувство", каза Бинев.

В студиото също така беше и председателят на ДПС-София Нихат Кабил, който попита през екрана патриотите защо в листите си нямат някой Мехмед или Хасан.

На Бинев бе показан и откъс от негово участие в Нова телевизия от 2009-та година, когато той нарича ДПС търбух на триглава корумпирана ламя.

"Това бе част от моето политическо тийнейджърство. Говорих емоционално, търсил съм атракция, за да се добера до медиите, знаете как е", защити се Бинев.

Резултат с изображение за Слави Бинев

bnews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.