Пернишкият кмет Станислав Владимиров обидил „онзи хубавец“ Калоян Методиев

Димитър Стоянов от Президентството и Петя Михалевска – свидетели по делото за клевета

https://svobodnoslovo.eu/politika/pernishkiyat-kmet-stanislav-vladimirov-obidil-onzi-hubavec-kaloyan-metodiev-2/138590 SvobodnoSlovo.eu
Пернишкият кмет Станислав Владимиров обидил „онзи хубавец“ Калоян Методиев

Димитър Стоянов от Президентството и Петя Михалевска – свидетели по делото за клевета

Битките между различните лагери в БСП  вече се водят не само в медиите, но и в съда. Сюжетите не са много по-различни от Вазовите „Чичовци”, въпреки че героите днес са с далеч по-големи претенции.

 

Калоян Методиев – независим депутат, който се спряга като сърдечно близък на Корнелия Нинова, се похвали тези дни във Фейсбук, че е осъдил кмета на Перник Станислав Владимиров.

„В серия от интервюта той ме нападаше с обиди и твърдеше, че съм уволнен от Президентството”, обяснява Калоян Методиев причината за съдебната битка с кмета, който пък от години е опонент на Нинова и минава за близък с ГЕРБ.

Станислав Владимиров

Пред различни медии Станислав Владимиров дълго време повтаря едно и също: „Онзи хубавец, който го уволниха от Президентството за некадърност – това е човекът, който в момента и кадрува, и е ментор в нашата партия, и е говорител на нашата партия. Дори Корнелия Нинова вече не взима решения и тук въпросът е каква е зависимостта на Корнелия Нинова от въпросния господин. Защото аз този човек, освен да сее омраза, друго не съм видял от него”. Заради подобни изявления, съдът е преценил, че кметът трябва да плати 2000 лева обезщетение. Да припомним, че Калоян Методиев, подобно на Корнелия Нинова тръгва от СДС, но после завива наляво към БСП. Той е шеф на кабинета на президента Румен Радев, с когото се разделят през 2020 г.

 

Калоян Методиев дава подробна информация кои лица са били привлечени като свидетели от пернишкия кмет: Димитър Стоянов и Петя Михалевска. „Действащият секретар на президента Димитър Стоянов, придобил публичност като СМС-а. Извикан или поканен, или случайно минаващ” – описва го Методиев. В съда Димитър Стоянов твърди, че бившият шеф на президентския кабинет е бил освободен от длъжност, но в защитата показват заповед, че е освободен по взаимно съгласие.

По думите на Калоян Методиев адвокатите показват заповедта за прекратяване с подписа на Димитър Стоянов като главен секретар в Президентството и го питат: „Това вашият подпис ли е?", Стоянов признава, че подписът е неговият.

Калоян Методиев

„Няма да коментирам дали това е лъжесвидетелстване. И още по-фрапантно признание от секретаря на Радев: не е гледал интервюта на ответника Владимиров, не е чел статиите и не го познава лично! Туш! Чудя се как се е озовал в съда да е негов свидетел, кой го е изпратил или поканил, като е действащ секретар по отбрана на президента?“.

 

Вторият свидетел на обвинения в клевета пернишки кмет е изключената от БСП Петя Михалевска, бивша депутатка, която е дъщеря на покойния зам.-министър на регионалното развитие Димчо Михалевски. Според Калоян Методиев тя признала, че го е виждала 2-3 пъти през живота си, и то за последно през 2021 г. „Пак по „странно” стечение на обстоятелствата същата е назначена от служебния кабинет на Радев за шеф на държавното дружество „Институт по маркетинг” в Министерството на икономиката (все по-малко странно е как и до днес е там) и на втори договор във второ министерство с неясно каква професионална биография споделя Калоян Методиев в социалните мрежи. – Това е от първите смени на кабинета на Гълъб Донев още през август 2022 г., който уволнява безапелационно директора, възрастен мъж от Перник, за да сложи на негово място младата и никога нищо неуправлявала Михалевска“.

 

Калоян Методиев уточнява, че парите по делото ще дари за обучение на кучета водачи за слепи хора.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

1 Коментара

Хубавица

1 month before

Тоя се обидил? Я се скрий с мазната си физиономия!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.