Петко Симеонов: Хора, които никога няма да отидат на фронта, ни тласкат към война с Русия

https://svobodnoslovo.eu/politika/petko-simeonov-hora-koito-nikoga-nyama-da-otidat-na-fronta-ni-tlaskat-kam-voyna-s-rusiya/130722 SvobodnoSlovo.eu
Петко Симеонов: Хора, които никога няма да отидат на фронта, ни тласкат към война с Русия

 

Прочетох в "Политико" тезата на Туск, че Европа трябва да се готви за война, и написах своя текст. Давам линк към предизвикалата ме публикация в коментарите.

Знаем към какво се стреми Русия, видими са намеренията на Китай, Индия, Африка, Латинска Америка. Знаем нашите разумни цели. Тогава на ход е дипломацията. Имаме достатъчно кадърни, образовани и умни дипломати. Да разговарят с тях!

Европа се готви за война. Мъже и жени, които никога няма да отидат на фронта да се бият, вместо да мислят за мира и дипломацията, подготвят държавите ни за война.

Техните семейства ще бъдат защитени от бомбите на противника. Те няма да застанат в окопите, нито ще се вдигат в атака срещу убийствен огън.

За тях войната е взиране в карта и преценяване къде колко души да изпратят да се бият, докато загинат.

За съжаление, мнозина от потенциалните жертви са обладани от беса на глупостта и подкрепят заради думи такава политика.

Русия е опасна. Путин е луд. Руснаците го подкрепят, защото прави страната им отново велика.
Ами, добре. Значи знаем към какво се стреми.

Ние също знаем какво искаме: Русия да не прекрачва нашите граници и да не ни заплашва. И още нещо - да не е във военен съюз с Китай. Нали и това искаме?

Никой във видимото време не може да отнеме нито постиженията на Атлантическия свят, нито неговата водеща Света мека сила! Желаем да запазим своя начин на живот!

Какво повече желаем?

САЩ и Европа да бъдат военни и икономически господари на Света? САЩ и НАТО да бъдат полицаят, уреждащ политическия и стопански ред по земното кълбо и Слънчевата система, пък защо не и Вселената?

Невъзможна е тази цел. Народите и държавите се промениха. Други са. Искат друг световен ред и зад искането им има достатъчно политически, икономически, демографски, военни и космически аргументи.

Значи знаем към какво се стреми Русия, видими са намеренията на Китай, Индия, Африка, Латинска Америка. Знаем нашите разумни цели. Тогава на ход е дипломацията. Имаме достатъчно кадърни, образовани и умни дипломати. Да разговарят с тях!

Преговори, срещи, разговори, а не война!!!

Не съществува междудържавен проблем, който да не може да се реши по дипломатически път. Знаем го от историята. Каквато и война да се води, накрая завършва с дипломация, освен ако не искаме да унищожим другия.
Това ли искаме?

Толкова ли сме тъпи, за да не знаем, че той ще унищожи и нас?

Разговори, разговори, разговори.

Капитализмът не можел да оцелее, ако не водел войни. Значи трябва да го променим! Променяли сме го, без да отиваме до комунизъм, поне да го реформираме умеем. Избори и реформи!

Пиша всичко това, защото предпочитам сега да ме наругаете, отколкото утре лично вие или децата ви да гинете на фронта, а семействата ви да са застрашени от бомби.

Разберете - към война ни водят хора, които лично и семейно не са застрашени!

Мир! Мир! Мир!

Петко Симеонов, Фейсбук

10 Коментара

огнеборец3

преди 2 седмици

Сякаш е написано от ал.йо.

Коментирай

Ачо

преди 2 седмици

Мухльо,Преди 35 години пееше друга песен. Защо не си затвориш мръсната уста! Бързо усещаш вятъра.

Коментирай

nene

преди 2 седмици

Толкова е просто и логично, но въпреки това трябва да се казва по този начин - в прав текст, и да се повтаря и повтаря.

Коментирай

moitoi

преди 2 седмици

Големият Жириновски!!! https://www.youtube.com/shorts/dBSA2OATJq8

Коментирай

Ха-ха-ха

преди 2 седмици

Естествено, че тия които въвличат България в тази война няма да ходят на фронта. Друг е въпроса, че България е пълна с тотални олигофрени и дебили, които им се връзват и гласуват за тях. На походите за мир нямаше млади хора защото бяха махмурлии от предишната нощ и уморени от чалготеките, макар това да засяга най-много тях. Пълна деградация и повсеместна наркомания. Такива като Кирчо и Кокорчо ще направят лесни милиарди по време на война, а след това ще напуснат България, която тъогава ще има гледка като лунна повърност, ще си заминат на островите, а бедните отново ще го д...

Коментирай

Really?!?

преди 2 седмици

От коя клоака изпълзя, гнусен кенефен плазмодии?!? Ти и тези от твоето котило ни докарахте преди 35г тая чума, а сега се правиш на умряла буболечка... Мри, гад долна, мри!

Коментирай

Yoyo

преди 2 седмици

Я ! Това било живо ?

Коментирай

Ежо

преди 2 седмици

Я виж ти!! Само ние сме били разумни. Кои държави от Европа се готвят за война и защо? Петко, нищо не си разбрал ,дърт пръч!

Коментирай

Чичо

преди 2 седмици

Сигурно си прав, но защо чак сега? А повторенията ме дразнят!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.